Nέο ναυάγιο στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί

Nέο ναυάγιο στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στο Αιγαίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών και τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούνται, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NTV.


Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο DHA επτά άνθρωποι διασώθηκαν.

Στις εικόνες που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση διακρίνονται πτώματα που έχουν ξεβραστεί σε μια παραλία, κοντά στην πόλη. Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν επτά ανθρώπους και οι άνδρες του λιμενικού συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Οι πρόσφυγες σκόπευαν κατά τα φαινόμενα να πάνε στη Σάμο. Δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν τι εθνικότητας ήταν οι άνθρωποι αυτοί.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε πέρσι μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης βοήθησε να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Πολλοί όμως είναι εκείνοι που προσπαθούν ακόμη να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι για να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από τις αρχές του έτους έχουν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα 3.629 πρόσφυγες και μετανάστες και περίπου 60 άνθρωποι φτάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά. Το 2016 πέρασαν 173.000 άνθρωποι, κυρίως Σύροι πρόσφυγες.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ