ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

H Apple απαντά στην αποκάλυψη ότι δεν έχει πληρώσει φόρο στη Ν. Ζηλανδία

H Apple απαντά στην αποκάλυψη ότι δεν έχει πληρώσει φόρο στη Ν. Ζηλανδία Facebook Twitter
0

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη από την εφημερίδα New Zealand Herald ότι ενώ η Apple ενώ πουλήσει προϊόντα αξίας σχεδόν 3 δισεκ. δολαρίων από το 2007 στη Νέα Ζηλανδία, δεν έχει καταβάλει κανένα φόρο στη χώρα. Η εταιρεία έχει καταβάλει φόρο 26 εκ. στην Αυστραλία και εκμεταλλεύεται συνθήκη ανάμεσα στις δυο χώρες που αναφέρει ότι φόρος καταβάλλεται σε μία από τις δυο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν η Apple είχε ένα υγιές περιθώριο κέρδους στη Νέα Ζηλανδία, όπως έκανε για τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο θα κατέβαλε πάνω από  250.000.000 δολάρια σε φόρους.

Η Apple απάντησε  ότι η συμφωνία είναι νόμιμη, προσθέτοντας ότι είναι «ο μεγαλύτερος φορολογούμενος στον κόσμο» , και πώς εκτιμά και σέβεται το ρόλο των φόρων που «παίζουν έναν απαραίτητο και σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας.»

«Ακολουθούμε το νόμο και να πληρώνουμε φόρο για όλα όσα κερδίζουμε, όπου δραστηριοποιούμαστε. Η Apple έχει ως στόχο να είναι μια δύναμη για το καλό, και είμαστε περήφανοι για τις εισφορές που κατέβαλε στη Νέα Ζηλανδία κατά την τελευταία δεκαετία», ανέφερε η εταιρεία.

Ο επικεφαλής των Πρασίνων της Νέας Ζηλανδίας  James Shaw, που δεν φαίνεται να πείθεται από τις απαντήσεις της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Apple είναι μια καινοτόμα εταιρεία αλλά «πιο καινοτόμα φαίνεται να είναι το φορολογικό τμήμα της».

Πληροφορίες από το rt.com

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ