Συνελήφθη 19χρονος στο Ισραήλ για τις απειλές κατά εβραϊκών κέντρων στις ΗΠΑ

Συνελήφθη 19χρονος στο Ισραήλ για τις απειλές κατά εβραϊκών κέντρων στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Στις ΗΠΑ, έχουν σημειωθεί από τον Ιανουάριο περισσότερες από 120 απειλές για βόμβες εναντίον εβραϊκών σχολείων, συναγωγών και κέντρων, που αποδείχθηκαν ψευδείς.
0

Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα στο Ισραήλ, ο οποίος φέρεται να εκτόξευε απειλές για βομβιστικές επιθέσεις ενάντια σε εβραϊκά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία τους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.


Σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, ο ύποπτος είναι ένας 19χρονος εβραίος με διπλή υπηκοότητα – ισραηλινή και αμερικανική. Εκπρόσωποι της αστυνομίας δήλωσαν ότι τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, δήλωσε πως η σύλληψη του αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μην ανεχτεί εγκλήματα μίσους. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι δεσμευμένο να προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα όλων των Αμερικανών και δεν πρόκειται να ανεχτούμε την στοχοποίηση καμίας κοινότητας σε αυτή την χώρα, που βασίζεται σε θρησκευτικές πεποιθήσεις», τόνισε ο Σέσιονς με ανακοίνωση του. «Συγχαίρω το FBΙ και την ισραηλινή αστυνομία για το εξαιρετικό τους έργο σε αυτή την υπόθεση», πρόσθεσε.


Στις ΗΠΑ, έχουν σημειωθεί από τον Ιανουάριο περισσότερες από 120 απειλές για βόμβες εναντίον εβραϊκών σχολείων, συναγωγών και κέντρων, που αποδείχθηκαν ψευδείς, σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Anti- Defamation League».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ