Απόπειρα επίθεσης στο Βέλγιο - Άντρας προσπάθησε να πέσει στο πλήθος με το αυτοκίνητο

Απόπειρα επίθεσης στο Βέλγιο - Άντρας προσπάθησε να πέσει στο πλήθος με το αυτοκίνητο Facebook Twitter
0

H αστυνομία της πόλης της Αμβέρσας στο βόρειο Βέλγιο συνέλαβε έναν άνδρα που επιχείρησε να εισέλθει σε πεζόδρομο, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το όχημά του.


«Στη 11.00 το πρωί τοπική ώρα ένα όχημα εισήλθε στην οδό De Meir έχοντας αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που οι πεζοί έπρεπε να τρέξουν πανικόβλητοι», προς πάσα κατεύθυνση για να γλυτώσουν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο οδηγός συνελήφθη αργότερα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αμβέρσας ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Το όχημα έφερε γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας.


Σύμφωνα με τον αξιωματικό, ο οδηγός φορούσε "στολή παραλλαγής", συνελήφθη κατά την καταδίωξη που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης.

Όπως έκαναν γνωστό οι εισαγγελείς λίγο αργότερα, ο άνδρας είναι Γάλλος, που ζει στη Γαλλία, και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα.

"Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία", διευκρινίζει η εισαγγελία. "Διάφορα όπλα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ, μεταξύ των οποίων μαχαίρια, ένα 'riot gun' (τουφέκι) και ένα μπιντόνι που περιείχε ένα προϊόν που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί", πρόσθεσε.


"Η υπηρεσία αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να εξετάσει το όχημα", διευκρίνισε η εισαγγελία.


"Στη βάση των πρώτων στοιχείων που συνελέγησαν και δεδομένου αυτού που συνέβη χθες στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία", που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM