Ο βουλευτής που προσπάθησε να σώσει τον μαχαιρωμένο αστυνομικό μιλά μετά την επίθεση στο Λονδίνο: «Τι τρελός κόσμος»

Ο βουλευτής που προσπάθησε να σώσει τον μαχαιρωμένο αστυνομικό μιλά μετά την επίθεση στο Λονδίνο: «Τι τρελός κόσμος» Facebook Twitter
1

Για «ένα τρελό κόσμο», μίλησε σήμερα ο βρετανός πολιτικός, ο οποίος προσπάθησε χθες να επαναφέρει τον αστυνομικό που μαχαιρώθηκε στην επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, στο Λονδίνο. 


Ο 50χρονος Τομπάιας Έλγουντ, υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής, έφυγε χθες από το σημείο του συμβάντος με τα χέρια και το πρόσωπό του καλυμμένα με αίμα. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, είχε υπηρετήσει για έξι χρόνια στον βρετανικό στρατό σε περιοχές όπως η Βόρεια Ιρλανδία, το Κουβέιτ και η Βοσνία.

Ο βουλευτής που προσπάθησε να σώσει τον μαχαιρωμένο αστυνομικό μιλά μετά την επίθεση στο Λονδίνο: «Τι τρελός κόσμος» Facebook Twitter

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Times, ο Έλγουντ δήλωσε: «Τι τρελός κόσμος – προσπάθησα να σώσω τον αστυνομικό αλλά είχε μαχαιρωθεί πάρα πολλές φορές». 

«Ήμουν στο σημείο και μόλις συνειδητοποίησα τι συνέβαινε κατευθύνθηκα προς τα εκεί», είπε. «Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία και του έκανα τεχνητή αναπνοή περιμένοντας τους γιατρούς, αλλά νομίζω ότι είχε ήδη χάσει πολύ αίμα. Είχε πολλαπλά τραύματα στον κορμό και την πλάτη», δήλωσε.


Ο Έλγουντ, του οποίου ο αδερφός σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο Μπαλί το 2002, χαρακτηρίστηκε ήρωας από τους συναδέλφους του βουλευτές, ενώ πολλές από τις βρετανικές εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες του που έσκυβε πάνω από το θύμα εντός της περίφραξης του κοινοβουλίου.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια