Μηνύματα αισιοδοξίας και συμπαράστασης σε σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο μετά την αιματηρή επίθεση

Μηνύματα αισιοδοξίας και συμπαράστασης σε σταθμούς του μετρό στο Λονδίνο μετά την αιματηρή επίθεση Facebook Twitter
0

Τους ρυθμούς του μετά την αιματηρή επίθεση στο κέντρο της πόλης προσπαθεί να ξαναβρεί σήμερα το Λονδίνο, με τους πολίτες να σπεύδουν από χθες ακόμη να δηλώσουν πως το ηθικό τους είναι ψηλά. Το χάσταγκ #WeAreNotAfraid συνοδεύεται από φωτογραφίες του Λονδίνου καθώς στον απόηχο της επίθεσης οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας θέλουν να δείξουν κυρίως ενότητα, ελπίδα και θάρρος. Μετά το μήνυμα «Δεν φοβόμαστε» που κατέκλυσε από τις πρώτες στιγμές τα social media, σειρά πήραν σήμερα οι σταθμοί του μετρό που αναγράφουν στους πίνακες ανακοινώσεων εμπνευσμένα μηνύματα αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αισιοδοξίας.

Ένα από αυτά δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter το πρωί της Πέμπτης και ο Βρετανός βουλευτής George Freeman, που ανέβασε μια φωτογραφία που δείχνει έναν πίνακα σε μετρό του Λονδίνου με γραμμένο επάνω το μήνυμα: «Υπενθυμίζεται ευγενικά σε όλους τους τρομοκράτες πως ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ και ό,τι κι αν μας κάνετε, εμείς θα πίνουμε τσάι και θα συνεχίσουμε με ευθυμία. Ευχαριστούμε».

Όπως αποδείχθηκε, όμως, η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ψεύτικη, καθώς όπως φαίνεται είναι πανεύκολο να γράψει κάποιος μέσω ίντερνετ οποιοδήποτε μήνυμα θέλει πάνω σε έναν πίνακα ανακοινώσεων. Η γραμματοσειρά είναι αυτή που πρόδωσε το ότι πρόκειται για είδηση- hoax.


Βέβαια, αν και ψευδές, το μήνυμα παραμένει σημαντικό χωρίς να σημαίνει επίσης πως παρόμοιες φωτογραφίες από διάφορους σταθμούς του μετρό που κυκλοφόρησαν δεν είναι αληθινές. Αυτά είναι μερικά από τα μηνύματα που είδαν μπροστά τους σήμερα οι επιβάτες των μέσων μεταφοράς του Λονδίνου:

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ