Τραμπ, Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους για την επίθεση στο Λονδίνο

Τραμπ, Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους για την επίθεση στο Λονδίνο Facebook Twitter
1

Η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή της στους «φίλους Βρετανούς και σε όλους τους κατοίκους του Λονδίνου» μετά την επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα.


Παρότι τα κίνητρα πίσω από την επίθεση «δεν είναι ακόμη σαφή, επαναβεβαιώνω ότι η Γερμανία και οι πολίτες της στέκονται σθεναρά και αποφασιστικά στο πλευρό των Βρετανών στον αγώνα εναντίον κάθε μορφής της τρομοκρατίας», σημείωσε η Μέρκελ σε μια ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της.


Οι γερμανικές αρχές βρίσκονται σε επαγρύπνηση λόγω της τζιχαντιστικής απειλής στη Γερμανία, ειδικά μετά την επίθεση με ένα φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον Δεκέμβριο, όταν έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι. «Αυτές τις δύσκολες ώρες, εμείς οι Γερμανοί αισθανόμαστε ότι συνδεόμαστε βαθιά με τον βρετανικό λαό», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε «την αλληλεγγύη του» και την «υποστήριξή του στον βρετανικό λαό» μετά την επίθεση. «Εκφράζουμε εξ ονόματος της Γαλλίας όλη μας την αλληλεγγύη και όλη μας την υποστήριξη στον βρετανικό λαό και στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι η οποία βρισκόταν στη Βουλή των Κοινοτήτων όταν διαπράχθηκε» η επίθεση, ανέφερε ο Ολάντ. «Η τρομοκρατία μας αφορά όλους», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του γνωρίζει από πρώτο χέρι τι βιώνουν οι Βρετανοί σήμερα και τονίζοντας πως «πρέπει να οργανωθούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο» για να αντιμετωπιστεί η απειλή της τρομοκρατίας.

Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό για την σημερινή επίθεση, εξέφρασε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο twitter, είπε: «Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου». Τον αποτροπιασμό του για την «ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια», εκφράζει με ανακοίνωση Τύπου το υπουργείο Εξωτερικών. «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου» προσθέτει η ανακοίνωση. Επισημαίνει δε ότι η πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές αρχές.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με την Τερέζα Μέι.
«Ο πρόεδρος  μίλησε με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας Τερέζα) Μέι», δήλωσε ο Σον Σπάισερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. «Καταδικάζουμε την επίθεση στο Ουεστμίνστερ, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί τρομοκρατική ενέργεια, και χαιρετίζουμε την ταχεία αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας», πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας το Λονδίνο ότι η Ουάσινγκτον του προσφέρει την πλήρη υποστήριξή του.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ