ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οργή και αποτροπιασμός στη Βραζιλία για τον βασανισμό και την άγρια δολοφονία μιας transgender

Οργή και αποτροπιασμός στη Βραζιλία για τον βασανισμό και την άγρια δολοφονία μιας transgender Facebook Twitter
Η Francisca Ferreira de Vasconcelos με τη φωτογραφία της δολοφονημένης κόρης της Dandara dos Santos,
5

Η δολοφονία μιας transgender που ξυλοκοπήθηκε άγρια, βασανίστηκε, πυροβολήθηκε και στη συνέχεια δέχτηκε στο κεφάλι μια μεγάλη πέτρα έχει προκαλέσει σοκ στη Βραζιλία, αλλά και μεγάλη ανησυχία για τη βία και τις διακρίσεις που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι και τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην πολυπληθέστερη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Το θύμα, η 42χρονη Dandara dos Santos, δολοφονήθηκε σε Fortaleza στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά η υπόθεση έχει λάβει διεθνή προσοχή καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που τεκμηριώνει την βαρβρότητα της δολοφονίας.

Η αστυνομία στη Βραζιλία συνέλαβε τρεις έφηβους και δύο ενήλικες άνδρες σε σχέση με το βασανισμό και τη δολοφονία. Αξιωματικούς, δήλωσε ότι το βίντεο που κυκλοφόρησε βοήθησε ώστε η αστυνομία να εντοπίσει τους υπόπτους, αλλά ότι εξακολουθούν να ψάχνουν για και για άλλους εμπλεκόμενους.

Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει την dos Santos πεσμένη στο έδαφος, να αιμορραγεί και να δέχεται κλωτσιές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια δέχεται χτυπήματα με ξύλο. Σύμφωνα με τις αρχές την πυροβόλησαν δύο φορές στο πρόσωπο και στη συνέχεια τη σκότωσαν με βάναυσα χτυπήματα.

«Είναι ένα πολύ σκληρό έγκλημα και μας σόκαρε», δήλωσε ο Μπρούνο Ρόντσι, ένας αστυνομικός ο οποίος ηγείται της έρευνας.

Η περιοχή Bom Jardim της Φορταλέζα, όπου διεπράχθη το έγκλημα, είναι μια γειτονιά με κάτοικους χαμηλών εισοδημάτων και ορισμένοι από τους υπόπτους που έχουν συλληφθεί είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε εμπόριο ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα.

Σύμφωνα με την «Rede Trans», μια βραζιλιάνικη ιστοσελίδα που παρακολουθεί επιθέσεις σε διαφυλικά άτομα, ένας αριθμός ρεκόρ 144 trangender δολοφονήθηκαν το 2016, σε σύγκριση με 57 το 2008.

Mια από τις συντονίστριες της οργάνωσης είπε πως αν το σκληρό βίντεο δεν είχε δημοσιοποιηθεί, τότε αυτό θα ήταν απλά ένα ακόμη έγκλημα με το οποίο κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί.

Η Maria da Silva, μια transgender γυναίκα, δικηγόρος και ακτιβίστρια, είπε ότι η βραζιλιάνικη κοινωνία έχει περιθωριοποιήσει τις transgender και πως αυτό οδηγεί στη βία. Στο βίντεο που κατέγραψε το στυγερό έγκλημα μίσους, οι άντρες ακούγονται να χλευάζουν και να καθυβρίζουν την 42χρονη ενώ τη χτυπούν με αγριότητα.

Η Da Silva εξέφρασε ικανοποίηση για τις συλλήψεις και την επίσημη καταδίκη της επίθεσης, αλλά είπε ότι η δημοτικότητα των δημοσίων προσώπων, όπως o Jair Bolsonaro, ακροδεξιός βουλευτής γνωστός για τις απόψεις τους εναντίον των ομοφυλοφίλων, τονώνει τον αυξανόμενο συντηρητισμό της Βραζιλίας και δημιουργεί κλίμα νομιμοποιημένης βίας κατά των ατόμων αυτών.

Το βίντεο υπάρχει στο Youtube και έχει δοθεί στη δημοσιότητα από την αστυνομία προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα, αλλά περιλαμβάνει πολύ σκληρές εικόνες... >>>

https://www.youtube.com/watch?v=Kf9Um8A0EXE

 

 *Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ανεξάρτητα από το αν αποδέχεσαι τους transgender ή όχι, ή ό,τι γνώμη και αν έχεις για αυτούς (εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί το τι θέλει να κάνει ο καθένας με το σώμα του), δεν μπορείς να μην εκνευριστείς με αυτή την είδηση ή να μην αηδιάσεις.Κυνήγι μαγισσών θα παίζουμε τον 21ο αιώνα; Και μην πει κανείς ότι φταίει το γεγονός ότι στη Βραζιλία υπάρχει εγκληματικότητα κλπ. Και στην Ευρώπη ακόμα λίγο bulling έχουν δεχθεί;
"Jair Messias Bolsonaro born March 21, 1955 in Campinas is a Brazilian congressman and pre-candidate for 2018 Brazilian presidential elections. And as of February 2017 he is coming in third place in the Race.He has been elected into the Chamber of Deputies by the Christian Social Party, and was the congressman who gained the most votes in the general elections of the state of Rio de Janeiro in 2014. A controversial figure in Brazil, he has been known for advocating in favor of far-right political views"._______"RIO DE JANEIRO — In one verbal assault from the podium of Brazil’s Congress, Jair Bolsonaro told a fellow legislator that she was not worthy of being raped by him. “You don’t merit that,” said Mr. Bolsonaro, a former army parachutist.In another episode, the congressman described his abhorrence of homosexuality. “I would be incapable of loving a gay son,” said Mr. Bolsonaro, 61, the father of five children. “I prefer that he die in an accident."https://www.nytimes.com/2016/05/08/world/americas/conservatives-star-rises-in-brazil-as-polarizing-views-tap-into-discontent.html_______"According to Rede Trans, a Brazilian website that monitors attacks on transgender people, a record 144 transgender people were murdered in 2016, compared with 57 in 2008, when the site began recording cases".https://www.nytimes.com/2017/03/08/world/americas/brazil-transgender-killing-video.html?_r=0
Γιατί ο μέσος Βραζιλιάνος που ζει στην μέσα στην φτώχεια, εξαθλίωση, παρανομία, εγκληματικότητα της φαβέλας είναι επιπέδου Νεάντερταλ, αυτή είναι η αλήθεια και ας ακούγεται ρατσιστικό, πρέπει κάποια πράγματα να λέγονται με το όνομα τους χωρίς ωραιοποιημένα λόγια και διαλογισμού, γιατί ο χ άνθρωπος φέρεται σαν κτήνος.Όποιος έχει αντίρρηση, ας πάει έστω και μέρα μεσημέρι σε τίποτα φαβέλες να κόψει βόλτα με χρυσή αλυσίδα στο χέρι, το πιθανότερο είναι να χάσει και τα δύο.