Νέα επίθεση του Τραμπ στον Τύπο και στα «fake news»

Νέα επίθεση του Τραμπ στον Τύπο και στα «fake news» Facebook Twitter
0

Σε ομιλία που παραχώρησε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Συντηρητικών (CPAC), ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στα ΜΜΕ που, όπως υποστηρίζει, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, λέγοντας μάλιστα ότι δεν εκπροσωπούν το λαό.

«Θέλω όλοι να ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμε με τα "fake news". Είναι ψεύτικα, πλαστά, ψεύτικα. Πριν από μερικές μέρες αποκάλεσα αυτά τα ΜΜΕ "εχθρούς του λαού" και είναι. Επειδή δεν έχουν πηγές. Απλώς κατασκευάζουν ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι θέτει διαχωριστική γραμμή μεταξύ των «ψευδών ειδήσεων» και του Τύπου στο σύνολό του. «Δεν είμαι εναντίον του Τύπου. Είμαι εναντίον των ΜΜΕ που δημοσιεύουν ψευδείς ειδήσεις [...]. Είμαι εναντίον των ανθρώπων που ανακαλύπτουν ιστορίες και πηγές από το μυαλό τους. Δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πηγές ανώνυμα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μία υπόδειξη για το πως πρέπει να λειτουργούν οι δημοσιογράφοι.

Αναφερόμενος στην κατασκευή του Τείχους του Μεξικού, ο Τραμπ διεμήνυσε ότι «θα ξεκινήσει σύντομα- πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Δικαιολογώντας το περιβόητη διάταγμα που απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ σε ανθρώπους από επτά κυρίως μουσουλμανικές χώρες, αλλά και τη γενικότερη αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι στόχος είναι να «διώξουμε τους κακούς ανθρώπους».

 

 

Επίθεση του Τραμπ στο FBI για διαρροές στον Τύπο

Nωρίτερα την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον του FBI,  καθώς όπως υποστήριξε είναι ανίκανο να ανακαλύψει τους πράκτορες που δίνουν πληροφορίες στον Τύπο, πράκτορες που βρίσκονται ακόμα και στους κόλπους της ίδιας της υπηρεσίας.

«Το FBI είναι απόλυτα ανίκανο να σταματήσει τα πρόσωπα "που διαρρέουν" πληροφορίες σχετικά με την εθνική ασφάλεια, τα οποία έχουν διεισδύσει στην κυβέρνησή μας εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορούν καν να βρουν τους υπεύθυνους των διαρροών ακόμα και εντός του FBI. Διαβαθμισμένες πληροφορίες δίνονται στα ΜΜΕ, γεγονός που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τις ΗΠΑ. ΒΡΕΙΤΕ (ΤΟΥΣ) ΤΩΡΑ» έγραψε σε δύο μηνύματα που ανήρτησε το πρωί στο Twitter.

Τα tweet του Αμερικανού προέδρου εστάλησαν την ώρα που το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδιδε ένα ρεπορτάζ σχετικά με την άρνηση του FBI να ανταποκριθεί στο αίτημα του Λευκού Οίκου και διαψεύσει δημοσίως τις πληροφορίες που γράφονται σε άρθρα σχετικά με τις φερόμενες επαφές μεταξύ του στρατοπέδου Τραμπ και των Ρώσων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Το ρεπορτάζ του CNN επικαλείτο «πολλούς αξιωματούχους, που δεν κατονομάζονταν, στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι το αίτημα του Λευκού Οίκου στο FBI υποβλήθηκε αφότου η υπηρεσία ανέφερε ότι τα άρθρα στον Τύπο είναι ανακριβή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM