Πακιστάν: Τουλάχιστον 4 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε δικαστικό μέγαρο

Πακιστάν: Τουλάχιστον 4 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε δικαστικό μέγαρο Facebook Twitter
0

Πακιστάν: Τουλάχιστον 4 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε δικαστικό μέγαρο Facebook Twitter

 

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σήμερα εναντίον δικαστικού μεγάρου στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνχβα στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Δύο βομβιστές αυτοκτονίας εξουδετερώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, ενώ η αστυνομία αναζητεί έναν τρίτο, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο κτίριο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

 

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο του προαστίου Τάνγκι της πόλης Τσαρσάντα, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπαχάντουρ Γιαρ, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να δει τα πτώματα των δύο δραστών. «Ο τρίτος κατάφερε να εισέλθει (στο κτίριο). Η αστυνομία τον αναζητεί», πρόσθεσε.

 

 

 

Ένα από τα θύματα, ένας δικηγόρος, διευκρίνισε ότι η επίθεση σημειώθηκε «σε ώρα αιχμής». Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονται στο εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου.

 

 

Εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζαμάατ-ουρ- Άχραρ, ενός παρακλαδιού των Πακιστανών Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

 

Μια σειρά επιθέσεων που έχουν σημειωθεί στο Πακιστάν τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους και έχουν θέσει την αστυνομία σε συναγερμό.

 

Οι πακιστανικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μετά τις επιθέσεις αυτές, η πιο αιματηρή από τις οποίες σημειώθηκε την Πέμπτη εναντίον ενός ναού σούφι στη Σέχουαν με 90 νεκρούς. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν «περισσότερους από 100 τρομοκράτες» μετά την επίθεση αυτή.

 

Τα αιματηρά αυτά επεισόδια έχουν προκαλέσει σοκ στους Πακιστανούς, οι οποίοι είχαν μόλις αρχίσει να ανακτούν μια αίσθηση ασφάλειας έπειτα από χρόνια επιθέσεων, αλλά και επικρίσεις για τη στρατηγική που ακολουθούν οι αρχές για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ