Απίστευτες αποκαλύψεις για τo φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ: H δολοφόνος νόμιζε πως συμμετείχε σε φάρσα και πληρώθηκε λίγα δολάρια

Απίστευτες αποκαλύψεις για τo φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ: H δολοφόνος νόμιζε πως συμμετείχε σε φάρσα και πληρώθηκε λίγα δολάρια Facebook Twitter
2
Απίστευτες αποκαλύψεις για τo φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ: H δολοφόνος νόμιζε πως συμμετείχε σε φάρσα και πληρώθηκε λίγα δολάρια Facebook Twitter
Σύμφωνα με τα μίντια της Μαλαισίας αυτή η γυναίκα στα αποσπάσματα του βίντεο από κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου είναι μια από τις δολοφόνους του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Σενάριο ταινίας θρίλερ θυμίζουν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μια γυναίκα από την Ινδονησία που έχει συλληφθεί για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, δήλωσε πως πίστευε ότι συμμετείχε σε γυρίσματα για τηλεοπτική φάρσα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε απόψε το BBC.

O Κιμ Γιονγκ-Ναμ θεωρείται ότι έχει δηλητηριαστεί, ενώ περίμενε να επιβιβαστεί σε πτήση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την Δευτέρα. Δύο γυναίκες και ένας άνδρας συνελήφθησαν για το θάνατό του ο οποίος ακόμη παραμένει ένα μυστήριο.


Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ινδονησίας, δήλωσε πως μία από τις γυναίκες, που ονομάζεται Siti Aisyah, υποστήριξε ότι πληρώθηκε για να έναν ρόλο που η ίδια πίστευε πως είναι φάρσα. Η αστυνομία πιστεύει ότι μια δηλητηριώδης ουσία ψεκάστηκε στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ-Ναμ ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας  δήλωσε ότι οι δύο γυναίκες είχαν ήδη εκτελέσει τη φάρσα και σε άλλους άντρες. Οι δύο γυναίκες πλησίαζαν το θύμα και το έπειθαν να κλείσει τα μάτια του ενώ στη συνέχεια ψέκαζαν τον ανυποψίαστο με νερό. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι γυναίκες πληρώθηκαν μόνο λίγα δολάρια και στον τελευταίο τους στόχο που ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του βορειοκορεάτη ηγέτη, το σπρέι περιείχε θανατηφόρες ουσίες. Οι δύο γυναίκες φυσικά δεν γνώριζαν πως η «φάρσα» ήταν μια απόπειρα δολοφονίας που θα ήταν επιτυχής. Σύμφωνα με  διεθνή μέσα ενημέρωσης, η δολοφονική επίθεση κράτησε μόλις πέντε δευτερόλεπτα. 

Αν οι ισχυρισμοί αυτοί επαληθευτούν, τότε ο τρόπος που διοργανώθηκε η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ θα μπορούσε να είναι η περίληψη ενός κατασκοπικού θρίλερ.

Απίστευτες αποκαλύψεις για τo φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ: H δολοφόνος νόμιζε πως συμμετείχε σε φάρσα και πληρώθηκε λίγα δολάρια Facebook Twitter

Την ίδια ώρα, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι "θα απορρίψει κατηγορηματικά" τα αποτελέσματα της νεκροψίας που θα γίνει στη Μαλαισία στις αρχές της εβδομάδας και ζήτησε να της παραδοθεί αμέσως η σορός του.


Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο ετεροθαλής αδελφός του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, δολοφονήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, πιθανόν με δηλητήριο. Η νεκροψία είναι σε εξέλιξη σε ένα νοσοκομείο της πρωτεύουσας.


«Αφού οι αρχές της Μαλαισίας προχώρησαν στη νεκροψία χωρίς την άδεια μας και την παρουσία μας, θα απορρίψουμε κατηγορηματικά το αποτέλεσμα της νεκροψίας που διεξάγεται μονομερώς» ανέφερε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Κανγκ Τσολ στην ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.


Σύμφωνα με έναν Ιάπωνα δημοσιογράφο που είχε γράψει ένα βιβλίο για τη Βόρεια Κορέα, ο Ναμ υποστήριζε τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα του και είχε το θάρρος να εκφράζει δημόσια τις απόψεις του. "Ακόμη και αν αυτό τον έθετε σε κίνδυνο, ήθελε να γίνει γνωστή η γνώμη του στην Πιονγκγιάνγκ μέσω εμού και άλλων μέσων ενημέρωσης", είπε ο Γιότζι Γκόμι που εργάζεται για την εφημερίδα Shimbun του Τόκιο. Σύμφωνα με τον Γκόμι, οι δυο τους είχαν συχνές επαφές.


Ο Ναμ του είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, τον ετεροθαλή αδελφό του που διαδέχτηκε τον πατέρα τους και φέρεται, σύμφωνα με τη Νότια Κορέα, να διέταξε την εξόντωσή του.


Ο Ναμ συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ιάπωνα δημοσιογράφο το 2004 στο αεροδρόμιο του Πεκίνου. Άρχισαν όμως να αλληλογραφούν τακτικά το 2010. Ακολούθησαν συνεντεύξεις, συνολικής διάρκειας 7 ωρών, στο Μακάο και το Πεκίνο, το 2011. Επικοινώνησαν για τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2012, λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, του πατέρα του Ναμ και του Ουν.

Απίστευτες αποκαλύψεις για τo φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ: H δολοφόνος νόμιζε πως συμμετείχε σε φάρσα και πληρώθηκε λίγα δολάρια Facebook Twitter
Αστυνομικοί στο σημείο του αεροδρομίου όπου έγινε η δολοφονική επίθεση


"Έλεγε ότι η Βόρεια Κορέα δεν είχε καμία πιθανότητα να επιβιώσει παρά μόνο αν έκανε μεταρρυθμίσεις και λάμβανε μέτρα για τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, κατά το παράδειγμα της Κίνας. Έλεγε ότι η εξουσία δεν πρέπει να είναι κληρονομική, ότι αυτό δεν ταιριάζει σε μια σοσιαλιστική κοινωνία και ότι ο ηγέτης πρέπει να εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες", εξήγησε ο δημοσιογράφος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Τόκιο.


Μολονότι είχε τη φήμη πλεϊμπόι και χαρτοπαίκτη, για τον Γκόμι ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ ήταν ένας "διανοούμενος" με χιούμορ που παραδεχόταν ότι του άρεσε να διασκεδάζει στα πολυτελή εστιατόρια του Τόκιο. "Έλεγε ότι του άρεσε να πίνει αλκοόλ και να τραγουδάει με τους απλούς Νοτιοκορεάτες και τους Ιάπωνες και ήλπιζε ότι κάποια μέρα θα έπεφταν τα τείχη σε όλον τον κόσμο".


Ο Ναμ, που κάποτε εμφανιζόταν ως διάδοχος του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, έπεσε σε δυσμένεια όταν συνελήφθη το 2001 στο αεροδρόμιο του Τόκιο. Είχε στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και είχε δηλώσει τότε ότι ήθελε να πάει στην Ντίσνεϊλαντ. Όμως ο Γκίμι υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι ο πατέρας του εξοργίστηκε και τον απομάκρυνε όταν τον άκουσε να μιλάει για μεταρρυθμίσεις.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ακομη και ενα παιδι επτα-οκτω ετων εαν του εδιναν ενα σπρει και του ελεγαν για να ψεκασει καποιον "για πλακα",εστω και ενστικτωδως θα το δοκιμαζε πρωτα επανω στο χερι του ,εστω για να δει αν λειτουργει.Ενας ενηλικος ,βεβαια,θα το δοκιμαζε πρωτα πανω σε αυτον που του το εδωσε !Ανεξαρτητα απο τις οποιες παιδαριωδεις δικαιολογιες χρησιμοποιουνται απο τους εμπλεκομενους σε εγκληματα,νομιζω οτι αυτο που εχει εδω ενδιαφερον ειναι το "ιστορικο" σκελος.Διοτι σε ολη την ανθρωπινη ιστορια τα απολυταρχικα καθεστωτατα τα οποια δεν εχουν... διακριθει για "ενδοοικογενειακες εκκαθαρισεις" ειναι ελαχιστα.
"...Έλεγε ότι η Βόρεια Κορέα δεν είχε καμία πιθανότητα να επιβιώσει παρά μόνο αν έκανε μεταρρυθμίσεις και λάμβανε μέτρα για τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, κατά το παράδειγμα της Κίνας Πηγή: www.lifo.gr"Φιλελές ήτανε, τον φάγανε οι αντιμνημονιακοί της ΒΚ (και ο γνωστός Βοειο-κορεάτης).