Αφρικανοί μετανάστες στην επιχείρηση διάσωσης στο ξενοδοχείο που θάφτηκε από χιονοστιβάδα στην Ιταλία

Αφρικανοί μετανάστες στην επιχείρηση διάσωσης στο ξενοδοχείο που θάφτηκε από χιονοστιβάδα στην Ιταλία Facebook Twitter
1

Μια ομάδα αιτούντων άσυλο από την Αφρική βρίσκεται από σήμερα μεταξύ των εθελοντών που συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των 23 ανθρώπων που αγνοούνται κάτω από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου, το οποίο  την Τετάρτη θάφτηκε στο χιόνι μετά από μια χιονοστιβάδα.


«Ρώτησαν εάν μπορούν να προσφέρουν μια χείρα βοηθείας» εξήγησε μια εκπρόσωπος τύπου του Ερυθρού Σταυρού, η Έντζα ντ' Αλεσάντρο. «Βοηθούν εθελοντικά τον Ερυθρό Σταυρό εδώ και 2 χρόνια και εξειδικεύονται στην υλικοτεχνική υποστήριξη».


Με καταγωγή από τη Σενεγάλη και τη Γουινέα, οι νεαροί μετανάστες είχαν ήδη προσφέρει εθελοντικά ανθρωπιστικό έργο στο Τορίνο προτού προτείνουν οι ίδιοι να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις για τη στήριξη των κατοίκων του Αμπρούτσο, που επλήγη από σεισμικές δονήσεις αλλά και την χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε την Τετάρτη το ξενοδοχείο Rigopiano.


«Εργαζόμαστε προκειμένου να στήσουμε μια σκηνή για τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή της χιονοστιβάδας, όπου τα μέλη τους θα μπορούν να ξεκουράζονται» εξήγησε η ντ' Αλεσάντρο.


Οι νεαροί Αφρικανοί «θα εργάζονται εναλλάξ για το στήσιμο της σκηνής, θα μαγειρεύουν και θα βοηθούν όπως μπορούν. Δύο εξ αυτών έχουν ήδη μεταβεί στο σημείο».


Μεταξύ των εθελοντών βρίσκεται ο Μπάρι Μπισμπάου, ένας 20χρονος από τη Γουινέα.«Η κατάσταση είναι δύσκολη, δεν είναι κάτι το εύκολο για εμάς καθώς είναι η πρώτη φορά που κάνουμε κάτι τέτοιο» είπε ο ίδιος στο AFPTV. «Θεωρούμε ότι είναι δύσκολο, διότι δεν είμαστε συνηθισμένοι στο κρύο κι είμαστε ξένοι, όμως αυτή είναι η ζωή και εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, διότι είναι καλό να προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους κι ιδίως στους πληγέντες» συμπλήρωσε ο ίδιος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
σε πρωτη σκεψη, "μπραβο παιδια και ολα τα αλλα τα ωραια και ιδεωδη" Σε δευτερη σκεψη "ασε που εδω το φαι ειναι καλυτερο, και που να δεις τις μεριδες"Ασ ξαναγυρισουμε στην πρωτη, κανει τον κοσμο να δειχνει πιο "ωραιος"