Ποιος είναι ο Έλληνας που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη

Ποιος είναι ο Έλληνας που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη Facebook Twitter
0
Ποιος είναι ο Έλληνας που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη Facebook Twitter

Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι ο φερόμενος ως δράστης της αιματηρής επίθεσης στη Μελβούρνη, που έριξε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους -έναν άνδρα και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα 10χρονο παιδί- και τραυματίζοντας τουλάχιστον 20.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο 26χρονος Δημήτρης Γκαργκασούλας (James "Jimmy" Gargasoulas) έχει ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο ίδιος εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του.

Λίγο πριν οδηγήσει το όχημά του εναντίον των πεζών έχει καταγραφεί να οδηγεί επικίνδυνα στους δρόμους και να προκαλεί αναστάτωση. Μαρτυρίες αναφέρουν πως φώναζε και έκανε επαναλαμβανόμενους ελιγμούς με το όχημά του στη μέση του δρόμου, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Γκαργκασούλας είχε βγει με εγγύηση από τη φυλακή μέσα στο Σαββατοκύριακο, αφού είχε συλληφθεί στο St Kilda για σειρά παραβάσεων, συμπεριλαμβανομένης ενδοοικογενειακής βίας και κλοπής αυτοκινήτου. 

Στην σελίδα του στο Facebook κατά καιρούς έχει κάνει διάφορα ξεσπάσματα γράφοντας οργισμένα μηνύματα για την αστυνομία, τη θρησκεία, την Σαηεντολογία και τους Ιλουμινάτι. Στις 28 Δεκεμβρίου, κάποιος του σχολίασε σε μια φωτογραφία που στέκεται δίπλα σε ένα τανκ αν αυτό είναι το νέο του αυτοκίνητο. «Με αυτό μπλέκει όταν κάποιος μπλέκει μαζί μου» είχε απαντήσει ο Γκαργκασούλας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μένει με την μητέρα του σε κάποιο δημόσιο συγκρότημα κατοικιών, όπου φέρεται νωρίτερα σήμερα να μαχαίρωσε τον αδερφό του, Angelo, πριν ξεχυθεί στους δρόμους της Μελβούρνης. 

Ο 76χρονος γείτονάς του, Gavin Wilson, του οποίου το αυτοκίνητο χρησιμοποίησε ο 26χρονος για την επίθεση, περιέγραψε τον Γκαργκασούλα ως «καλό παιδί» αλλά είπε πως την Τετάρτη έγινε πολύ βίαιος. Όπως είπε μιλώντας σε τοπικές εγημερίδες, ο νεαρός μπήκε στο σπίτι του κρατώντας μια Βίβλο, στην οποία έβαλε φωτιά και στη συνέχεια την πέταξε προς τον ηλικιωμένο ενώ επίσης τον γρονθοκόπησε. Σύμφωνα με τον 76χρονο, ο Γκαργκασούλας φέρεται να τον απείλησε πως θα του βγάλει τα μάτια να δεν του έδινε τα κλειδιά του αυτοκινήτου. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ