Η Τσέλσι Μάνινγκ έστειλε μήνυμα μέσω Twitter στον Μπαράκ Ομπάμα

Η Τσέλσι Μάνινγκ έστειλε μήνυμα μέσω Twitter στον Μπαράκ Ομπάμα Facebook Twitter
0

Προσωπικό μήνυμα προς Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε η Τσέλσι Μάνινγκ μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, στο οποίο και ευχαριστεί τον Αμερικανό Πρόεδρο για την απόφασή του να μειώσει την ποινή της.

«Ευχαριστώ Μπαράκ Ομπάμα που μου δίνετε μία ευκαιρία» γράφει η ίδια στο μήνυμά της προς τον Ομπάμα, που ήταν ο άνθρωπος που αρχικά την έστειλε στη φυλακή και με την παρέμβάση του πριν δύο ημέρες, ουσιαστικά την βγάζει πάλι έξω. 

O Μπαράκ Ομπάμα παραχώρησε χθες την τελευταία συνέντευξη Τύπου της θητείας του στο Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της οποίας δήλωσε πως η Τσέλσι Μάνινγκ εξέτισε αυστηρή ποινή φυλάκισης,διευκρινίζοντας ωστόσο πως η απόφαση του να μειώσει την ποινή κάθειρξης 35 ετών σε 7 χρόνια φυλάκισης δεν θα σημάνει αυτόματα και αντίστοιχη επιείκεια σε άλλους δράστες διαρροής μυστικών πληροφοριών της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Ομπάμα ανέφερε πως έκρινε λογική την μείωση της ποινής της Μάνινγκ, επειδή η ίδια οδηγήθηκε σε δίκη και ανέλαβε την ευθύνη του αδικήματος που διέπραξε. Όπως υποστήριξε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν «εξαιρετικά δυσανάλογη» συγκριτικά με ποινές που έχουν επιβληθεί σε άλλους δράστες διαρροών, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «πολύ άνετα που αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών διότι παρέδωσε στον WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Η ίδια είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων και έχει περάσει ήδη επτά χρόνια στη φυλακή.

Μετά την απόφαση του Ομπάμα, η transgender στρατιωτικός, που ήταν στο παρελθόν γνωστή ως Μπράντλεϊ Μάνινγκ, θα αποφυλακιστεί την 17η Μαΐου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM