Βίντεο που διέρρευσε έχει προκαλέσει οργή για όσα υπέστη ένας σκύλος σε γυρίσματα γνωστού φιλμ

Βίντεο που διέρρευσε έχει προκαλέσει οργή για όσα υπέστη ένας σκύλος σε γυρίσματα γνωστού φιλμ Facebook Twitter
5

To φιλμ «A Dog's Purpose» με τους Britt Robertson και Dennis Quaid έχει για πρωταγωνιστές σκύλους των οποίων παρακολουθούμε τις ζωές καθώς συνδέονται με τους ανθρώπους και τους ιδιοκτήτες του.

Το φιλμ που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στους κινηματογράφους λανσάρεται ως η απόλυτη ταινία για τους φιλόζωους και όσοι το είδαν πρώτοι στην κλειστή προβολή κάνουν λόγο για μια ταινία που θα κάνει όσους αγαπούν τα ζώα να κλάψουν.

Όμως ένα βίντεο που διέρρευσε έχει καταφέρει να προκαλέσει την οργή των φιλόζωων και των οργανώσεων εναντίον της ταινίας και παράλληλα μεγάλες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων υπήρχε ένα λυκόσκυλο το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε και να κινδύνεψε με πνιγμό. Το βίντεο που διέρρευσε δείχνει έναν τρομαγμένο σκύλο να ρίχνεται κυριολεκτικά με το ζόρι σε μια δεξαμενή στην οποία έχει προκληθεί τεχνητό κύμα με μηχανήματα. Το ζώο έχει προηγουμένως προβάλλει αντιστάσεις και φαίνεται αναστατωμένο με την προοπτική να βρεθεί στο νερό παρά τις προσπάθειες που κάνει ο εκπαιδευτής. Στη συνέχεια το βίντεο δείχνει το σκυλί να παλεύει με το νερό που το παρασέρνει στην άκρη της δεξαμενής και τότε εμφανίζεται να βυθίζεται. Εκπαιδευτές και μερικοί ακόμη που είναι στα γυρίσματα, φαίνονται να πέφτουν εσπευσμένα στο νερό ενώ την ίδια ώρα ακούγεται μια φωνή να διατάζει τη διακοπή της καταγραφής της σκηνής. 

Το υλικό αυτό διέρρευσε από το ΤΜΖ και αρχικά προκάλεσε την αντίδραση της οργάνωσης PETA η οποία καλεί τους σινεφίλ να μη δουν την ταινία στο σινεμά και στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων. Ο φορέας επιτήρησης (American Humane Society) για τη διαχείριση των ζώων σε γυρίσματα κινηματογραφικών παραγωγών αντέδρασε επίσης ζητώντας εξηγήσεις από την παρατηρητή που είχε οριστεί να επιβλέπει τα γυρίσματα. Την ίδια ώρα φορείς και οργανώσεις για τα ζώα, αλλά και δεκάδες δημοσιεύματα εκφράζουν την οργή και την απογοήτευσή τους για όσα αποκάλυψε το βίντεο αυτό.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Lasse Hallström καταδίκασε τα όσα δείχνει το βίντεο και δηλώνει πως στα συγκεκριμένα γυρίσματα δεν ήταν εκεί για να δει ο ίδιος τι ακριβώς συνέβη με τον σκύλο. Δήλωσε πολύ ενοχλημένος με την μεταχείριση του ζώου και υποσχέθηκε διεξοδική έρευνα και τιμωρία των υπευθύνων. Πηγές από την παραγωγή της ταινίας αναφέρουν ωστόσο πως το βίντεο είναι μονταρισμένο και πως ο «Ηρακλής», ο γερμανικός ποιμενικός που πρωταγωνιστεί στη σκηνή, είναι άριστα εκπαιδευμένος σκύλος ο οποίος είναι μια χαρά στην υγεία του και δεν διέτρεξε κανέναν κίνδυνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Επιτέλους ας παψουμε να αυτοαποκαλουμαστε καποιοι φιλόζωοι.Οχι δεν υπάρχουν φιλόζωοι,υπαρχουν σκυλοφιλοι,γατοφιλοι αλλα φιλοζωοι δεν ειναι.Οχι μονο επειδη πολλοι ανθρωποι εκμεταλευονται προς οφελος τους τα ζωα οπως στο εν λογο βιντεο αλλα και επειδη δεν γινεται οταν τρως σουβλακια και το κατοικιδιο σου την αγαπημενη του κονσερβα που σημαινει πως καποια αλλα ζωα σφαγιαστηκαν,να δηλωνεις φιλοζωος.Εγω ειμαι γατοφιλος και τρωω μαζι με τον γατο μου χοιρηνα σουβλακια με πολυ ορεξη και καθολου τυψεις.
Ασχολούμαστε με το πώς πρέπει να σε λένε και πώς πρέπει να με λένε. Λες και δεν ξέρουμε τι είναι τι και ποιος κοροιδεύει ποιον. Δεν πάει ο καθένας να αυτοαποκαλείται όπως θέλει; Ας κάνει ο καθένας ό,τι θεωρεί για τον εαυτό του αξιοπρεπές και τέλος. Χωρίς <<μισό κρατάς λάθος ταμπελίτσα>>.
Ποιος ασχοληθηκε με ποιον και ποιος μιλησε για ταμπελες;;;Μια διαφορετικη διατύπωση απ'αυτο που ειπες και εσυ εκανα,δηλαδη ''ξερουμε τι ειναι τι και ποιος κοροϊδευει ποιον''.Δεν μας ειπες τελικα με τι κατοικιδιο συντροφια τρωτε μαζι σουβλάκια; Μπουαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...