Η Μπανγκόκ θα διοργανώσει φέτος το πρώτο της gay pride μετά από 11 χρόνια

Η Μπανγκόκ θα διοργανώσει φέτος το πρώτο της gay pride μετά από 11 χρόνια Facebook Twitter
0

H Μπανγκόκ θα διοργανώσει φέτος το πρώτο της gay pride μετά από 11 χρόνια. 

Και μπορεί η Ταϊλάνδη να διοργανώνει κάθε χρόνο τη δική της «παρέλαση υπερηφάνειας» στο Πουκέτ, η επιστροφή της στην πρωτεύουσα της χώρας όμως, αποτελεί μία σαφέστατη ένδειξη της ενότητας που διαπνέει την LGBTQ κοινότητα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έλλειψη σχεδίου και οργάνωσης ήταν ο βασικός λόγος που το gay pride απουσίαζε για πάνω από μία δεκαετία από τους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Τα παλαιότερα pride διοργανώνονταν από την επιχειρηματική κοινότητα, σε μία προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσουν το γκέι κίνημα και ήταν λιγότερο επικεντρωμένο στην προώθηση της ισότητας ή την αποδοχή της LGBTQ κοινότητας» δήλωσε στο Mashable, ο Rapeepun Jommaroeng, γενικός γραμματέας της Rainbow Sky Association of Thailand (RSAT) και ένας εκ των διοργανωτών.

Οι διοργανωτές ελπίζουν πως η διοργάνωση του gay pride στη Μπανγκόκ θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και στην προώθηση του δικαιώματος του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η Ταϊλάνδη ψήφισε νόμο που ποινικοποιεί τις διακρίσεις με βάση την ταυτότητα του φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM