Νέος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ιταλία

Νέος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ιταλία Facebook Twitter
Κόσμος έχει βγει στους δρόμους στη Ρώμη. EPA/GIUSEPPE LAMI
0

Νέα, τέταρτη κατά σειρά, σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στην κεντρική Ιταλία. Η δόνηση έγινε αισθητή στις 14:35 (τοπική ώρα) στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε, ανάμεσα στις πόλεις Ριέτι και Λ' Άκουϊλα.


Άλλες τρεις δονήσεις μεγέθους από 5,3 μέχρι 5,5 βαθμών είχαν γίνει αισθητές σήμερα το πρωί σε όλη την κεντρική Ιταλία. Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας προσπαθεί να εντοπίσει τρεις κτηνοτρόφους, οι οποίοι δεν απαντούν στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι σεισμολόγοι υπογραμμίζουν ότι είναι πιθανό να σημειωθούν και νέες δονήσεις τις αμέσως επόμενες ώρες και ημέρες, ενώ οι κάτοικοι ελπίζουν ότι το μέγεθός τους σταδιακά θα μειωθεί.

Οι κάτοικοι της κεντρικής Ιταλίας, οι οποίοι είχαν ήδη πληγεί από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο και Οκτώβριο, πέρα από τους νέους σεισμός αντιμετωπίζουν και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα.

Ο ιταλικός στρατός προσπαθεί να προσεγγίσει μικρές κατοικημένες περιοχές στην περιφέρεια των πόλεων Τέραμο και Λ' Άκουϊλα - οι οποίες έχουν αποκλειστεί από το χιόνι- ώστε να εξακριβώσει τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς κατοίκων από τις σημερινές δονήσεις και την πίεση του χιονιού. Έξω από την πόλη Ματσεράτα, το χιόνι ξεπερνά τα δυο μέτρα και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Προς το παρόν, πάντως, οι ιταλικές αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει κατάλογο θυμάτων ή αγνοουμένων.

Νωρίτερα, αναφέρθηκε από τις πρώτες σεισμικές δονήσεις κατέρρευσε ό,τι είχε απομείνει από το καμπαναριό της κεντρικής εκκλησίας του Αματρίτσε. Σημειώθηκαν επίσης ζημιές σε κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Αματρίτσε, ενώ διακόπηκαν πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις ανάμεσα στη Ρώμη και περιοχές που βρίσκονται βόρεια της ιταλικής πρωτεύουσας. Πολλά σχολεία στη Ρώμη, αλλά και στις πόλεις Ριέτι και Άσκολι, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, ενώ εκκενώθηκε και το μετρό της Ρώμης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ