Το μυστήριο της εξαφανισμένης πτήσης MH370 ίσως να μη λυθεί ποτέ-Οι αρχές ανακοίνωσαν το τέλος των ερευνών

Το μυστήριο της εξαφανισμένης πτήσης MH370 ίσως να μη λυθεί ποτέ-Οι αρχές ανακοίνωσαν το τέλος των ερευνών Facebook Twitter
1

Η υποβρύχια αναζήτηση για την εξαφανισμένη πτήση της Malaysia Airlines MH370 έφτασε στο τέλος της, με τις οικογένειες των επιβατών να πληροφορούνται ότι η προσπάθεια να βρεθεί το αεροπλάνο σταματά.

Ερευνήθηκαν εκτενώς 120.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νότιο Ινδικό Ωκεανό χωρίς επιτυχία μετά από σχεδόν τρία χρόνια αφότου χάθηκε κάθε ίχνος του αεροσκάφους.

Το κοινό ανακοινωθέν για το φινάλε των ερευνών συνυπογράφεται από τους υπουργούς Μεταφορών της Μαλαισίας, της Κίνας και της Αυστραλίας, που εκπροσωπούν τις τρεις χώρες που συμμετείχαν στην μεγάλη έρευνα. Οι αρχές αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκε κάθε δυνατότητα εξελιγμένης τεχνολογίας, πως η απόφαση πάρθηκε με λύπη και πως διατηρούν την ελπίδα τους να βρεθεί το αεροπλάνο μελλοντικά αν προκύψουν νέα στοιχεία.

Το Boeing 777 εξαφανίστηκε την ώρα που πετούσε από το Πεκίνο στην Κουάλα Λουμπούρ στις 8 Μαρτίου του 2014. Μέχρι στιγμής μόνο επτά από τα 20 συντρίμμια που έχουν βρεθεί ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν στο αεροπλάνο. 239 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα θεωρούνται νεκροί καθώς πιστεύεται πως το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ινδικό ωκεανό.

Η πτήση μετέφερε 152 Κινέζους υπηκόους, 50 από τη Μαλαισία, καθώς και επιβάτες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, την Ταϊβάν, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επιχειρήσεις εντοπισμού που διεξήχθησαν όλο αυτό το διάστημα κόστισαν πολλά εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει ο Guardian.

Τον Ιούλιο του 2015 οι αρχές έκαναν μια σημαντική ανακάλυψη, όταν βρήκαν συντρίμμια στο νησί Ρεϋνιόν, που επιβεβαιώθηκε αργότερα πως άνηκαν στην πτήση. Περισσότερα κομμάτια από τα συντρίμμια βρέθηκαν αργότερα σε ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Τανζανίας, και διαπιστώθηκε πως ήταν μέρη του Boeing 777.

Οι ερευνητές λένε ότι η αποτυχία να βρεθεί το αεροσκάφος δεν σημαίνει πως όλες οι προσπάθειες αναζήτησης θα τελειώσουν. Αλλά, οι συγγενείς των θυμάτων και όσοι αναζητούν απαντήσεις για την εξαφάνιση απογοητεύτηκαν με την ανακοίνωση και πλέον αντιμετωπίζουν τώρα την προοπτική ότι δεν θα μάθουν ποτέ τι απέγινε η πτήση MH370.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια