Ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών σε 55 μονάδες παραγωγής στη Βουλγαρία

Ραγδαία εξάπλωση της γρίπης των πτηνών σε 55 μονάδες παραγωγής στη Βουλγαρία Facebook Twitter
0

Ένας επιθετικός τύπος της γρίπης των πτηνών εξαπλώνεται σε 55 μονάδες παραγωγής πουλερικών στη γειτονική Βουλγαρία, αναγκάζοντας τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ν' ανακοινώσουν τη σφαγή τουλάχιστον 430.000 πουλερικών από τον αρχικό εντοπισμό της επιδημίας, στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την υπουργό Γεωργίας, Ντεσισλάβα Τάνεβα.


Στη Βουλγαρία, έχουν επίσης καταγραφεί τέσσερα περιστατικά μόλυνσης από τη γρίπη των πτηνών σε άγριες πάπιες από τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ στη γειτονική χώρα έχει επιβληθεί απαγόρευση λειτουργίας στις αγορές πουλερικών σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο κυνήγι των θηραμάτων πτηνών.


Παράλληλα, έχουν δαπανηθεί 543.714 δολάρια για την σφαγή των μολυσμένων πτηνών προκειμένου να εμποδιστεί περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM