Στη δημοσιότητα αμφιλεγόμενη έκθεση για τον Τραμπ που περιλαμβάνει ισχυρισμούς για όργια και μυστικές επαφές με Ρώσους

Στη δημοσιότητα αμφιλεγόμενη έκθεση για τον Τραμπ που περιλαμβάνει ισχυρισμούς για όργια και μυστικές επαφές με Ρώσους Facebook Twitter
0

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση μια απόρρητης έκθεσης 35 σελίδων που φέρεται να αποκαλύπτει τις σχέσεις του Ντοιναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τον εκλεγμένο πρόεδρο και πως το υλικό αυτό είναι συγκεντρωμένο με στόχο τον εκβιασμό ή την χειραγώγηση του εκλεγμένου προέδρου.

Στα έγγραφα αναφέρεται πως υπάρχει και «ροζ» βίντεο με τον Τραμπ να παρακολουθεί ρωσίδες ιερόδουλες που είχε πληρώσει ο ίδιος να ουρούν στο κρεβάτι που είχε κοιμηθεί ο Μπαράκ  Ομπάμα στο Ritz Carlton στη Μόσχα.

Σε άλλο σημείο υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς υπήρξε μια συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και διαμεσολαβητών της ρωσικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2016. Η έκθεση την οποία δημοσίευσε ολόκληρη πρώτο το Buzzfeed, αναφέρει επαφές και μυστικές συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της παράταξης Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και κάνει λόγο για ανταλλαγή πληροφοριών.

Η έκθεση φέρεται να καταρτίστηκε από έναν Βρετανό πρώην υπάλληλο αντικατασκοπείας που τώρα εργάζεται ως ιδιωτική εταιρεία συμβούλων. Ο Guardian δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την ακρίβεια του περιεχομένου των εγγράφων και η ομάδα του Τραμπ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πέρα από τα να αρνηθεί όλες τις κρυφές επαφές με τη ρωσική κυβέρνηση. Ωστόσο όταν το θέμα άρχισε να εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα του ηλεκτρονικού τύπου διεθνώς ο Τραμπ έγραψε στο Τwitter πως είναι ψεύτικα νέα και πως όλο αυτό είναι ένα κυνήγι μαγισσών.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν παρέδωσε την έκθεση στον διευθυντή του FBI τον περασμένο μήνα, ενώ ένας υπάλληλος της αμερικανικής κυβέρνησης που μίλησε στον Guardian χαρακτήρισε την πηγή που έγραψε την έκθεση ως σταθερά αξιόπιστη, σχολαστική και καλά ενημερωμένη, με φήμη πως έχει μεγάλες επαφές στη Ρωσία. Το CNN μετέδωσε επίσης πως η σύνοψη της έκθεσης παραδόθηκε στον πρόεδρο Ομπάμα και στον Τραμπ.

Διαβάστε εδώ όλη την έκθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ