Η France Telecom υπεύθυνη για τις αυτοκτονίες υπαλλήλων της

Η France Telecom υπεύθυνη για τις αυτοκτονίες υπαλλήλων της Facebook Twitter
0

Την ευθύνη της διοίκησης της France Telecom φαίνεται να αναγνωρίζει η γαλλική δικαιοσύνη για τις αυτοκτονίες 14 υπαλλήλων της εταιρίας το 2010.

Χθες ο πρώην πρόεδρος της France Telecom απολογήθηκε για 4 ώρες μετά από καταγγελία που έκανε το συνδικάτο των εργαζομένων για τις συνεχόμενες αυτοκτονίες.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα την εποχή που οι εργαζόμενοι έπεφταν από τα παράθυρα, είχε κάνει λόγο για «μόδα αυτοκτονιών», κατέβαλε χθες εγγύηση 100.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί για «ηθική παρενόχληση».

Σύμφωνα με την Επιθεώρηση,  που στο πόρισμα της αναφέρει ότι η διοίκηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις των γιατρών «η πολιτική αναδιάρθωσης και μάνατζμεντ της εταιρείας παρουσιάζει παθογένειες».

Την εποχή εκείνη η France Telecom, είχε αποφασίσει, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας και μείωσης του κόστους, να μειώσει το προσωπικό κατά 22 χιλιάδες άτομα, να επιβάλλει αλλαγή εργασιακού αντικειμένου και, μεταξύ άλλων, να αυξήσει την απόδοση των εργαζομένων.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκείνη την εποχή υπήρξαν συνολικά 80 απόπειρες αυτοκτονίας αλλά και περιπτώσεις κατάθλιψης μεταξύ των εργαζομένων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ