Sexting: Aνταλλάσοντας γυμνές φωτογραφίες

Sexting: Aνταλλάσοντας γυμνές φωτογραφίες Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη για το sexting, μεγάλο ποσοστό των εφήβων στο Τέξας έχουν στείλει γυμνές φωτογραφίες τους μέσω γραπτού μηνύματος ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μαθητές Α' και Β' Λυκείου που αντάλλασσαν ερασιτεχνικές γυμνές φωτογραφίες ήταν πιθανότερο να έχουν ήδη εμπλακεί σε επικίνδυνες ερωτικές συμπεριφορές.

Ο Τζεφ Τεμπλ από τον Ιατρικό Κλάδο του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβιστον, επικεφαλής των ερευνητών τόνισε πως οι γονείς «θα πρέπει να συζητούν με τα παιδιά τους για το sexting αλλά και για τις σεξουαλικές συμπεριφορές και το σεξ χωρις προφυλάξεις», ενώ πρόσθεσε ότι τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι έφηβοι εμπλέκονται στο sexting.

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 948 έφηβοι από 7 διαφορετικά σχολεία του Χιούστον. Το 28% δήλωσε ότι είχε στείλει γυμνή φωτογραφία του και το 57% ότι του είχε ζητηθεί να πράξει κάτι τέτοιο.

Επίσης το 77% των κοριτσιών και το 82% των αγοριών που είχαν στείλει γυμνή φωτογραφία τους είχαν ήδη αρχίσει να έχουν ερωτική ζωή, συγκριτικά με το 42% των κοριτσιών και το 45% των αγοριών που δεν είχαν εμπλακεί ποτέ στο sexting.

Τα αγόρια που είχαν στείλει φωτογραφίες τους εμφάνιζαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν κάνει σεξ χωρις προφυλάξεις, συγκριτικά με εκείνα που απείχαν του sexting.

Τέλος τα κορίτσια που ανέφεραν ότι έχουν στείλει γυμνές τους φωτογραφίες, ανέφεραν επίσης ότι είχαν πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους τους τελευταίους 12 μήνες, 56% συγκριτικά με το 35% αυτών που δεν είχαν ανταλλάξει τέτοιου είδους φωτογραφικό υλικό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM