Σκάνδαλο παιδεραστίας συγκλονίζει το βρετανικό ποδόσφαιρο - Ανάμεσα στα θύματα και 4χρονα παιδιά

Σκάνδαλο παιδεραστίας συγκλονίζει το βρετανικό ποδόσφαιρο - Ανάμεσα στα θύματα και 4χρονα παιδιά Facebook Twitter
0

Ακόμη και παιδιά ηλικίας 4 ετών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 429 θυμάτων που προσδιορίζονται στο σκάνδαλο παιδεραστίας, το οποίο συγκλόνισε το αγγλικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την βρετανική αστυνομία.


Οι έρευνες που γίνονται στη χώρα αφορούν 148 συλλόγους και 155 υπόπτους για την τέλεση αδικημάτων παιδεραστίας, όπως αναφέρει ο NPCC, ο οργανισμός για τον συντονισμό των διαφορετικών τοπικών αστυνομικών τμημάτων, προσθέτοντας ότι το 99% των θυμάτων είναι αγόρια.


Η αστυνομία ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει δεχθεί 819 καταγγελίες, τα 3/4 εκ των οποίων από την ανοικτή τηλεφωνική γραμμή που δημιουργήθηκε για τα θύματα παιδεραστίας, ενώ το υπόλοιπο 1/4 από άμεσες καταγγελίες στις υπηρεσίες της.


Η υπόθεση παιδεραστίας στη Βρετανία ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου ως μια οδυνηρή ανάμνηση του 43χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Άντι Γούντγουορντ, ο οποίος μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη πριν από δεκαετίες, αποκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα στη Βρετανία.

Ο Γούντγουορντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Guardian, αφηγήθηκε πώς καταστράφηκε η ζωή του, επειδή κακοποιήθηκε όταν ήταν μικρός από τον προπονητή του στην Κρου.


Μετά τις αποκαλύψεις του, περισσότεροι από 20 παίκτες, μεταξύ των οποίων και πρώην διεθνείς με τις ομάδες της Αγγλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσαν δημοσίως ότι έπεσαν θύματα κακοποίησης από κάποιον προπονητή ή μάνατζερ όταν ήταν ανήλικοι.

Η αστυνομία διεξάγει πολλές έρευνες, κυρίως στο Λονδίνο, αλλά και στο Μάντσεστερ, το Κέμπριτζ, το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Νιούκαστλ, στη Σκωτία και την Ουαλία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM