Συλλογή υπογραφών για νέο πυρηνικό εργοστάσιο στη Βουλγαρία

Συλλογή υπογραφών για νέο πυρηνικό εργοστάσιο στη Βουλγαρία Facebook Twitter
0

Ύστερα από δηλώσεις του προέδρου του αντιπολιτευόμενου Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργού, Σεργκέι Στανίσεφ, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 250.000 υπογραφές, ώστε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το έργο κατασκευής πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε, το οποίο είχε ακυρωθεί από τη βουλγαρική κυβέρνηση.

Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών εκτιμάει πως το ζήτημα είναι σημαντικό επειδή αφορά τις μελλοντικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας. Όπως τονίζει οι πολίτες πρέπει να είναι εκείνοι που θα έχουν τον τελευταίο λόγο.


«Η πρόσφατη αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας είναι άμεση συνέπεια της διακυβέρνησης της χώρας από το GERB και δεν είναι κληρονομιά της κυβέρνησής μας» είπε ο κ. Στανίσεφ.

Σημειώνεται πως η επιτροπή που συγκεντρώνει τις υπογραφές ενέτεινε τις προσπάθειες κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών. Ο πρόεδρός της, Στέφαν Βοντενιτσάροφ, είπε ότι η Βουλγαρία πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έχει ληφθεί άδεια για την τοποθεσία και ότι πρέπει να αναζητήσει επενδυτές για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε.


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ