Βολιβιανός υπουργός Άμυνας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: «Ήταν δολοφονία»

Βολιβιανός υπουργός Άμυνας για την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία: «Ήταν δολοφονία» Facebook Twitter
0

Αναφερόμενος στην αεροπορική τραγωδία στο Μεντεγίν που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους και αφάνισε ολόκληρη την ποδοσφαιρική ομάδα της Σαπεκοένσε, ο υπουργός Άμυνας της Βολίβίας, Ρέιμι Φερέιρα τη χαρακτήρισε δολοφονία και όχι δυστύχημα.

Η αεροπορική τραγωδία, όπου σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι και αφανίστηκε ολόκληρη η ομάδα της Σαπεκοένσε, δεν μπορεί, σύμφωνα με τον Ρειμί Φερέιρα, να αναφέρεται ως δυστύχημα. «Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί,» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στις 28 Νοεμβρίου, στους λόφους της περιοχής του Μεντεγίν, στην Κολομβία, έγινε η συντριβή του αεροπλάνου. Ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων, κάτι που σύμφωνα με τον Υπουργό Αμυνας της Βολιβίας, Ρειμί Φερέιρα «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση». «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Οι εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία , διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ