Αναστασιάδης: Πολυμερής και όχι πενταμερής η διάσκεψη στη Γενεύη

Αναστασιάδης: Πολυμερής και όχι πενταμερής η διάσκεψη στη Γενεύη Facebook Twitter
EPA/CYPRIOT PRESS OFFICE
0

Η διάσκεψη στη Γενεύη για το κυπριακό θα είναι πολυμερής, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο εθνικό συμβούλιο.


Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ενημερώνοντας τα πολιτικά κόμματα, στον απόηχο της απόφασης για συνέχιση των συνομιλιών, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι το ζητούμενο ήταν η συνέχιση του διαλόγου από το σημείο που διακόπηκε στο Μοντ Πελεράν. Επισήμανε πως γίνονται ήδη διαβήματα, προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην πολυμερή διάσκεψη στη Γενεύη, αλλά και της ΕΕ, η οποία είναι «εκ των ων ουκ άνευ». Είπε επίσης, πως θα τον συνοδεύσουν οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στο εθνικό συμβούλιο.


Σε παρατήρηση ότι γίνεται λόγος για πολυμερή διάσκεψη, ο απάντησε λέγοντας «πάντοτε μιλούμε για πολυμερή». «Η παρουσία της ΕΕ είναι εκ των ων ουκ άνευ, η παρουσία μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, έχουν γίνει και γίνονται διαβήματα για να είναι παρόντα. Συνεπώς δεν θεωρώ ότι θα ήταν φρόνιμο να αρχίσουμε τώρα να συζητούμε με βάση την αντίληψη την άλφα ή τη βήτα», συνέχισε.


Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι θα συναντηθεί αύριο με τον Αλέξη Τσίπρα στο Ισραήλ στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης, αλλά και στις 16 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξει και συνάντηση στην Αθήνα για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν στην πολυμερή.


«Παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, εντούτοις νοιώθω ότι έγινε ένας παραγωγικός διάλογος, άκουσα τις ανησυχίες και κάποιες διαφωνίες που διατηρούν οι πολιτικοί αρχηγοί με πλήρη σεβασμό λαμβάνω υπόψη όλα όσα ελέχθησαν και ανάλογα θα πολιτευθούμε στην πορεία, πάντα σε συνεννόηση και με τους αρχηγούς και με την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM