Απαγόρευση της μπούρκας ζήτησε η Μέρκελ

Απαγόρευση της μπούρκας ζήτησε η Μέρκελ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζήτησε την απαγόρευση της μπούρκας στη Γερμανία, στο μέτρο του δυνατού, μιλώντας στο συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU).


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο DPA, απευθυνόμενη στους περίπου 1.000 συνέδρους, η Μέρκελ τόνισε πως «το ένδυμα κάλυψης όλου του προσώπου πρέπει να απαγορευτεί, όπου αυτό είναι δυνατό νομικά».

Με την ομιλία της, έδωσε το σήμα για να γίνει πιο αυστηρή η στάση του CDU απέναντι στους πρόσφυγες, καθώς το κόμμα της προετοιμάζεται να τη στηρίξει για μία τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. Είπε στο συνέδριο ότι «δεν μπορεί να μείνει κάθε πρόσφυγας».

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να επανεκλεγεί σήμερα στην ηγεσία των χριστιανοδημοκρατών για να ξεκινήσει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών του 2017, διεκδικώντας τέταρτη θητεία με κεντρικό σύνθημα την αντιμετώπιση του λαϊκισμού.

Η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονη κριτική για την μεταναστευτική της πολιτική, μετά την άφιξη σχεδόν ενός εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του 2015. Απέναντι σε αυτό κλίμα, η CDU αναμένεται να σκληρύνει τον τόνο στο θέμα της μετανάστευσης. Ορισμένα στελέχη της τάσσονται υπέρ της αυστηροποίησης του νόμου για την παροχή ασύλου με την ενίσχυση των απελάσεων ανθρώπων που δικαιούνται ασύλου.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μετά από μια απ’ τις πλέον μνημειώδεις εκφάνσεις πολιτικής βλακείας (wir schaffen das) η κυρά Μερκελ ξύπνησε απ’ τα πολυπολιτισμικά της όνειρα και προσπαθεί να το σώσειToo little; too late