Σοκαρισμένη η Γερμανία για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μιας 19χρονης με κατηγορούμενο έναν 17χρονο Αφγανό πρόσφυγα

Σοκαρισμένη η Γερμανία για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μιας 19χρονης με κατηγορούμενο έναν 17χρονο Αφγανό πρόσφυγα Facebook Twitter
4

Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε η γερμανική κυβέρνηση, ύστερα από τη σύλληψη ενός 17χρονου Αφγανού πρόσφυγα, που φέρεται να είναι ο δράστης της δολοφονίας μίας 19χρονης φοιτήτριας, η οποία είναι κόρη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της ΕΕ.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 17χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, αφότου το DNA του βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας, ενώ ταυτοποιήθηκε από υλικό κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.


Το πτώμα της Maria Ladenburger βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Dreisam, στην πόλη Φράιμπουργκ στις 16 Οκτωβρίου, και η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από πνιγμό. Η 19χρονη είχε πάει σε ένα φοιτητικό πάρτι το προηγούμενο βράδυ. Βιάστηκε και δολοφονήθηκε αφότου έφυγε από το πάρτι με το ποδήλατο για να γυρίσει σπίτι της. Η σορός της βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα.


Ο 17χρονος έφτασε στη Γερμανία το 2015, ως ασυνόδευτος ανήλικος, και τον φιλοξενούσε μία οικογένεια στο Φράιμπουργκ. Φέρεται να ομολόγησε για τη δολοφονία, όχι όμως για τον βιασμό, ενώ μπορεί να αλλάξει την κατάθεσή του μέχρι τη δίκη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2017.

Σοκαρισμένη η Γερμανία για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μιας 19χρονης με κατηγορούμενο έναν 17χρονο Αφγανό πρόσφυγα Facebook Twitter


Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πατέρας της κοπέλας είναι ο Clemens Ladenburger, ένας δικηγόρος ο οποίος είναι το δεξί χέρι του επικεφαλής του νομικού τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η 19χρονη ήταν φοιτήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και φέρεται να εργαζόταν εθελοντικά σε έναν τοπικό χώρο φιλοξενίας προσφύγων.


Η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε να ενισχύσει την υποστήριξη για ομάδες κατά των μεταναστών, όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD), η οποία έχει ήδη κερδίσει έδαφος αφότου η Γερμανία δέχθηκε σχεδόν ένα εκατομμύριο, επί το πλείστον μουσουλμάνους, μετανάστες και οι πρόσφυγες το περασμένο έτος.


«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά για δημαγωγία και προπαγάνδα συνωμοσίας», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας κι επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σοκαρισμένη η Γερμανία για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας μιας 19χρονης με κατηγορούμενο έναν 17χρονο Αφγανό πρόσφυγα Facebook Twitter


Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, είπε ότι ο Αφγανός πρόσφυγας «πρέπει να τιμωρηθεί με την πλήρη ισχύ των νόμων μας», εάν κριθεί ένοχος. «Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα πιθανό έγκλημα από έναν Αφγανό πρόσφυγα, όχι μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είναι Αφγανοί ή πρόσφυγες», πρόσθεσε.


Οι παραπάνω δηλώσεις αντικατοπτρίζουν την πολιτική ευαισθησία σχετικά με εγκλήματα στα οποία εμπλέκονται μετανάστες, αφότου η πολιτική ανοικτών συνόρων της Μέρκελ οδήγησε σε απότομη πτώση στη δημοτικότητα της.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δυστυχώς ειναι δυο κόσμοι που θα αργήσουν να έρθουν κοντά,ίσως ποτέ,το αποτέλεσμα της όσμωσης όμως είναι σίγουρα άγνωστο. Οτι είναι αυτονόητο στη Δύση είναι πρόκληση για την Ανατολή,απλά πολιτισμικό χάσμα που γεννά σύγκρουση και στην προκειμένη περίπτωση κάτι χειρότερο, τον βιασμό και εκτέλεση του θύματος.Ναι ξέρω το σχόλιο ενοχλεί την πολιτικά ορθή άποψη ότι οι καταβολές του θύτη δεν είναι καθοριστικές για την πράξη, αλλά δυστυχώς συμβαίνει.Φανταστείτε ένα παιδί που μεγάλωσε σε μία νοοτροπία όπου η γυναίκα έχει μικρότερη αξία απο μια αγελάδα και η όψη του αστραγάλου θεωρείται πρόκληση, βρίσκεται ξαφνικά σε μια ανοιχτή κοινωνία κλπ, κλπ..... Η ειρωνεία είναι ότι η κοπέλα ήταν εθελόντρια σε κέντρο υποστήριξης προσφύγων.