Ο Ρέντσι ανακοίνωσε πως παραιτείται αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη

Ο Ρέντσι ανακοίνωσε πως παραιτείται αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη Facebook Twitter
9

Μετά την συντριπτική επικράτηση του «όχι« που διαφαίνεται από όλα τα exit polls αλλά και τα πρώτα καταμετρημένα αποτελέσματα ο Ιταλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε με διάγγελμά του πως παραιτείται, κάνοντας πράξη αυτό που είχε δεσμευτεί σε ενδεχόμενο ήττας.

«Ζήτω η Ιταλία. Το "όχι" κέρδισε και τώρα αυτοί που το στήριξαν με την εκστρατεία τους έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν και να φέρουν πρόταση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και τόνισε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της ήττας. «Έχασα και το λέω δυνατά, αλλά με δυσκολία», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια είπε πως δεν μπορεί να παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα του, πως απόψε τελειώνει ένα δικό του κεφάλαιο και τη Δευτέρα υποβάλλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Ρέντσι τόνισε ωστόσο ότι πριν παραιτηθεί, η κυβέρνησή του θα δουλέψει, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος  του BBC  Gabriel Gatehouse, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ, πόσω μάλλον από την Ευρώπη... 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ