Η σοκαριστική στιγμή που λιοντάρι επιτίθεται και σκοτώνει εκπαιδευτή τσίρκου μπροστά στα μάτια των θεατών (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η σοκαριστική στιγμή που λιοντάρι επιτίθεται και σκοτώνει εκπαιδευτή τσίρκου μπροστά στα μάτια των θεατών (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ) Facebook Twitter
9

Την σοκαριστική στιγμή που ένα λιοντάρι επιτίθεται και σκοτώνει έναν εκπαιδευτή τσίρκου μπροστά στα μάτια των θεατών, ανάμεσά τους και παιδιά, κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο κατά τη διάρκεια ζωντανού σόου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Islam Shaheen, που εργαζόταν ως εκπαιδευτής λιονταριών στο Lion Village, φαίνεται στο βίντεο να κάνει νόημα σε ένα από τα λιοντάρια με ένα ραβδί ενώ ένα δεύτερο ανεβαίνει μία σκάλα. Ξαφνικά, ένα τρίτο λιοντάρι μπαίνει στο πλάνο και του ορμά ενώ βρυχάται και τον δαγκώνει στο λαιμό, με τα παιδιά να ουρλιάζουν παρακολουθώντας την άγρια σκηνή να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

Μετά την επίθεση, ο 35χρονος εκπαιδευτής μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε λίγες μέρες αργότερα, υποκύπτοντας στα βαριά τραύματά του. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αν και ο Shaheen έκανε τη συγκεκριμένη δουλειά εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια, η επίθεση του λιονταριού, που ζύγιζε σχεδόν 200 κιλά, τον αιφνιδίασε και σημειώνουν πως το ζώο ήταν πρόσφατο απόκτημα του τσίρκου.

Όπως ήταν φυσικό, τα σενάρια για το λόγο πίσω από την επίθεση δίνουν και παίρνουν με κάποιους να την αποδίδουν σε αίσθημα πείνας του λιονταριού και άλλους να εικάζουν πως το ζώο ταράχτηκε από τη δυνατή μουσική. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του τσίρκου αρνήθηκε κάθε κατηγορία, δηλώνοντας πως το λιοντάρι επιτέθηκε επειδή ήταν σε περίοδο αναπαραγωγής κι ως εκ τούτου αντέδρασε σπασμωδικά. 

Μετά το συμβάν, οι υπεύθυνοι απέσυραν το λιοντάρι από το σόου και αυτή τη στιγμή το παρακολουθεί κτηνίατρος προκειμένου να αποφασίσει τη μοίρα του.

Δείτε την στιγμή της επίθεσης (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ): 

* Με πληροφορίες από Al Arabiya.net και Daily Mail

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Να το παμε ενα ενα."Απαυγασμα της φυσικης επιλογης" ειμαι και εγω και εσυ και το λιοντάρι και ο βλακας ο θηριοδαμαστης. Με γεγονοτα δεν κανεις ειρωνεία ματια μου. Καταλαβε το αυτο.Εγω δεν επιτεθηκα. Εσυ το εκανες, επομενως ναι εισαι και " ανεπίδεκτας πρωτόγονας" και ευαισθητος ξερολας, αφου στην ουσια επιτέθηκες, οταν αμφισβητήθηκε η αντικειμενικα απλοϊκη σου τελευταια φραση.Μεχρι εδω νομιζω, ακομη και εσυ που ζεις στο τριπακι σου, δεν αμφισβητεις τα λεγομενα μου.Παμε τωρα στον σχολιασμο του τσιτατου.Ειναι λαθος. Εξαρχης. Απο την βαση του. Το ειδος μας δεν "επαιρεται". ΕΙΝΑΙ το πιο νοημον ζωο του πλανητη. Ντε φακτο. Το κομπιουτερ σου, που γραφεις τα βαθυστοχαστα τσιτατα σου, δεν το εφτιαξε ο Harambe ο ηρωικος γοριλας. Και αν καποιοι τυποι ειναι μαλακες και "παρανοικοι και με αυτοκαταστροφικη μανια", δεν γινεται, δεν νοείται να αμφισβητεις την νοημοσυνη ολοκληρου του ανθρωπινου ειδους, μονο και μονο για να αποδειξεις τον συλλογισμο σου, για τους "ηλιθιους" ανθρωπους.Αυτο ειναι αστεια απλοϊκο. Προσωπικα βεβαια το βρισκω μεγαλειωδες μεσα στην απλοικοτητα του. Γιατι στην ουσια λες μια βλακεια, προσπαθωντας ν αποδειξεις, οτι οι ανθρωποι, ειναι βλακες. Ειναι ο ορισμος του μεταμοντερνου σχολιου. Ενα μεγαλειωδες σχολιο, το οποιο αυτοεπιβεβαιωνεται. Εισαι ενας μαγος της διαλεκτικης και κατα βαθος θελω να γινουμε φιλοι.Οι ανθρωποι κανουμε μαλακιες. Καποιοι μεγαλυτερες απο τους αλλους και ναι παραμενουμε τα πιο εξυπνα ζωα του πλανητη. Θελεις για λογους ευαισθητης πολιτικης κορρεκτιλας, να πουμε το αντιθετο; Ε δεν γινεται.Και τα ζωα τα εκμεταλευομαστε και τα τρωμε και τα εξευτελιζουμε, οχι γιατι ειμαστε ανηθικοι, αλλα επειδη ειμαστε οι πιο δυνατοι. Και ειμαστε πιο δυνατοι στην νοημοσυνη, γι αυτο και επιβληθηκαμε σε ολακερο τον πλανητη. Εσυ με την φωτο του Τσαρλς στο προφιλ, αυτο ακομη και χωρις να το υποστηριζεις, θα επρεπε να το καταλαβαινεις.Αν θελεις να πουμε, οτι δεν ειμαστε αρκετα εξυπνοι ως ειδος να το δεχτω, αλλα μεχρι εκει. Και ωσπου να ερθει ενας αλλος εξωγηινος πολιτισμος ανωτερος του δικου μας, να μας καπελωσει, θα ειμαστε τα πιο νοημοντα οντα του συμπαντος. Τα συγχαρητηρια μου γι αυτο μας το επιτευγμα.Εγω λοιπον, που λες george, ειμαι ναρκισσιστης. Εσυ που εισαι cyber bully και αρχιζεις τα μειωτικα σχολια, μ εναν αγνωστο στο ιντερνετ, τι εισαι; Κομπλεξ αδερφε, πολλα κομπλεξ. Στο λεω να το ξερεις και να το κοιταξεις, γιατι κατα τ αλλα φαινεσαι εξυπνο παληκαρι και ελπιζω πραγματικα να γινουμε καλοι φιλοι.
Χοχοχο. Δεν μπορει. Δεν μπορει να εκανες τετοιο σχολιο.Δηλαδη ελεος.Τι να πρωτοπιασω και τι να σου πρωτοαπαντησω. Αστο, ετσι και αλλιως ζεις στο τριπακι του ευαισθητου ξερολα, δεν θα περασουν λογικα επιχειρηματα.Υγ Απλως να πω, οτι συμφωνω με το σχολιο σου, μεχρι την τελευταία προταση, η οποια ειναι αστεια απλοϊκή. Χιλιετιες εξελιξης, την φωτο του Τσαρλς στο προφιλ και θελεις να μιλησουμε για την νοημοσύνη των ζωων; Πες μου ρε φιλε για τις ιδιοφυΐες της φυσης, να μαθω και εγω ο ποταπος, που τολμησα να σου θιξω τα ζωακια.
Έλα ρε απαύγασμα της Φυσικής Επιλογής, φτιάξε μου τη μέρα, ανάλυσέ μου το "τριπακι του ευαισθητου ξερολα" μπας και βελτιωθώ ο ανεπίδεκτας πρωτόγονας!Οκ λοιπόν, επίτρεψέ μου ν' αναλύσω το νόημα του τσιτάτου μου:Όταν ένα είδος που επαίρεται για τη νοημοσύνη του και τον -συνακόλουθο- "πολιτισμό" του, επιτρέπει ηθικά την κακομεταχείριση άγριων ζώων για την παραγωγή θεάματος με σκοπό το κέρδος, ενώ θεωρεί ανήθικη (!!!) την -ενστικτώδη- "αντίδραση" των "κατώτερων" μορφών ζωής στα οποία δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη ηθικής -άρα κι επιλογής των πράξεών τους-, τότε ποιος είναι ο πραγματικά ηλίθιος και ποιος ο νοήμων;;; Κοντολογίς, το σχόλιό μου, δεν αποσκοπούσε εξαρχής στο να εξάρω την (όποια) νοημοσύνη των ζώων αλλά στην κατάδειξη της ανθρώπινης παράνοιας κι αυτοκαταστροφικής μανίας.Επίτρεψέ μου επίσης να επισημάνω ότι ο όρος "αστεια απλοϊκή' εκλύει τεράστια ποσότητα ναρκισισμού, που παραπέμπει ή σε άτομο πολύ νεαρής ηλικίας ή σε ιδιαίτερα ευκατάστατο τυπάκι, απ' αυτά που αναρωτιούνται φιλοσοφικά "γιατί οι φτωχοί να γεννιούνται χωρίς αισθητική και να μην αγοράζουν LaMartina".ΥΓ: Don't worry, δε μου έθιξες τα ζωάκια, απλώς επιβεβαίωσες την ποικιλομορφία τους.
Δις ισόβια στον dj!!!!Όταν η ανθρώπινη γελοιότητα σπάει καρύδια, χάνεται κάθε έννοια κοινής λογικής: - έχεις 3 άγρια ζώα, προσωποποίηση της δύναμης σε σημείο που να θεωρούνται "βασιλείς της ζούγκλας", οκ!- τ' απομακρύνεις απ' το φυσικό τους περιβάλλον, τα "εκπαιδεύεις" σε παρά φύσιν σκετς για να διασκεδάζουν επισκέπτες, οκ!- ενώ τα κρατάς αιχμάλωτα με την απειλή της βίας, θεωρείς ότι είναι παράδοξο αν αυτά εκδηλώσουν την (ενστικτώδη) βία για το συμβολισμό της οποίας προσελκύουν το κοινό!!!!!!Επαναλάβετε δυνατά μετά από εμένα: είμαστε το μοναδικό νοήμον είδος στον πλανήτη, όλα τ' άλλα είδη είναι άλογα!!!!
Ποια σενάρια δίνουν και παίρνουν, μιλάμε για λιοντάρια σε τσίρκο, δηλαδή αιχμαλωσία, βασανιστήρια και ό,τι αυτά συνεπάγονται. Να ξανατονίσω το "λιοντάρια"! Χρειάζεται να έχουν κάποιον άλλο λόγο για τα επιτεθούν; Δηλαδή αν η μουσική ήταν πιο χαμηλή θα ήταν όλα ok και ήρεμα. Μ'αρέσει που σοκάρεται και τσιρίζει ο κόσμος ρε παιδιά. Λίγο συναίσθηση του τι πας να δεις όταν πας σε τσίρκο και σε αντίστοιχου τύπου θεάματα, δεν υπάρχει; Μία τα σκηνικά στο Seaworld, μία ο ταυρομάχος που κλαίγαν και θρηνούσαν πάλι, τώρα αυτό, δυστυχώς όμως κανείς δε βάζει μυαλό. Κάτι μου λέει πως η απόφαση του κτηνιάτρου που παρακολουθεί το "παραστρατημένο" λιοντάρι δε θα είναι και πολύ θετική και θα την πληρώσει για άλλη μία φορά το αληθινό θύμα. Κρίμα!