Ο ΟΗΕ και η επικεφαλής της UNESCO αποτίουν φόρο τιμής στον Κάστρο

Ο ΟΗΕ και η επικεφαλής της UNESCO αποτίουν φόρο τιμής στον Κάστρο Facebook Twitter
0

Φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο απέτισε η επικεφαλής του πολιτιστικού οργανισμού του ΟΗΕ UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, γράφοντας στο βιβλίο συλλυπητηρίων στην Πρεσβεία της Κούβας στο Παρίσι. Η κ. Μπόκοβα εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της για το θάνατο του Κάστρο αναφέροντας ότι «για περισσότερο από μισό αιώνα ήταν ένας ακούραστος υπέρμαχος των απόκληρων και υποστηρικτής της εκπαίδευσης ως βασικού παράγοντα για την πολιτιστική, κοινωνική και ανθρώπινη ανάπτυξη των λαών. "

Ξεχωριστά, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, η Μπόκοβα υπενθύμισε «την ηγεσία του αδελφού του στο τιμόνι της χώρας του μέσα από δύσκολες στιγμές, καθώς αγωνίστηκε για το δικαίωμα στην ελεύθερη και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση για όλους μέσα από την πρωτοβουλία του« Yo si puedo » ['Ναι μπορώ']."

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon το Σαββατοκύριακο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, περιγράφοντας τον Κάστρο ως «μια ισχυρή φωνή για την κοινωνική δικαιοσύνη στις παγκόσμιες συζητήσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τα διεθνή και περιφερειακά φόρουμ."

Ταυτόχρονα, ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Μοράλες πιέζουν για την πραγματοποίηση ειδικής συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού που θα είναι το αφιερωμένη στον ηγέτη, ο οποίος «υπερασπίστηκε την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη, τον αντι-ιμπεριαλισμό και την ανθρώπινη πρόοδο σε αρμονία με το περιβάλλον στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών".

Ο Πρόεδρος της Βολιβίας αλλά και αυτός του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα ήταν εκείνοι που απάντησαν στον Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Κάστρο βάναυσο δικτάτορα.

«Σχεδόν όλος ο κόσμος πενθεί και κάνει αφιερώματα σεβασμού προς τον Φιντέλ, αλλά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ και μια ομάδα ανθρώπων το γιορτάζουν", δήλωσε ο Μοράλες και πρόσθεσε ότι μόνο οι φασίστες γιορτάζουν με κυνισμό αυτό το θάνατο.

Ο Πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, χαρακτήρισε τον Τραμπ «αδαή» και  τα σχόλια του ως «ένα παράδειγμα του τι μπορεί να αναμένει η Λατινική Αμερική» στο πλαίσιο του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ