Τo «Fair Play» του ποδοσφαίρου - H Ατλέτικο Νασιονάλ ζήτησε να δοθεί το τρόπαιο του Copa Sudamericana στη Σαπεκοένσε

Τo «Fair Play» του ποδοσφαίρου - H Ατλέτικο Νασιονάλ ζήτησε να δοθεί το τρόπαιο του Copa Sudamericana στη Σαπεκοένσε Facebook Twitter
0

Η αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν της Κολομβίας και στοίχισε τη ζωή σε 75 ανθρώπους έχει συγκλονίσει τo βραζιλιάνικο λαό και όχι μόνο.

Οι αρχές της Βραζιλίας κήρυξαν τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα, ενώ και ο πρόεδρος Μικέλ Τεμέρ εξέφρασε δημόσια τη θλίψη του για τα θύματα της συντριβής.

Μεταξύ των επιβατών του αεροσκάφους βρίσκονταν και τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε, τα οποία μετέβαιναν στο Μεντεγίν για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana με αντίπαλο την Ατλέτικο Νασιονάλ. Το παιχνίδι όμως δεν πρόκειται να διεξαχθεί ποτέ.

Μετά την ασύλληπτη αεροπορική τραγωδία, η Ατλέτικο Νασιονάλ ζήτησε από τη CONMEBOL, την Ποδοσφαιρική Συνοσπονδία της Νότιας Αμερικής να δοθεί το τρόπαιο του αγώνα στην ομάδα της Σαπεκοένσε, ως φόρος τιμής στους αδικοχαμένους ποδοσφαιριστές και τα μέλη της ομάδας.

Η κίνηση της ομάδας από την Κολομβία που δεν έχει κατακτήσει ποτέ το συγκεκριμένο τρόπαιο, έρχεται λίγες ώρες μετά την πρόταση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου να μοιραστούν από κοινού το τρόπαιο οι δύο ομάδες.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι φίλαθλοι της Ατλέτικο ζήτησαν να συγκεντρωθεί ο κόσμος στο στάδιο του Μεντεγίν αύριο, την ώρα που θα διεξαγόταν ο αγώνας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα αδικοχαμένα μέλη της Σαπεκοένσε.

Προς το παρόν και όπως είναι λογικό, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες ή κάποια επίσημη απόφαση για την πρόταση της Ατλέτικο.

Ωστόσο, η χειρονομία και μόνο του κολομβιανού συλλόγου δείχνει πως το ποδόσφαιρο μπορεί όταν το επιθυμεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δείξει το ανθρώπινό του πρόσωπο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM