Αίσιο τέλος για τις τρεις μικρές μαϊμούδες που είχαν κλαπεί από ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας

Αίσιο τέλος για τις τρεις μικρές μαϊμούδες που είχαν κλαπεί από ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας Facebook Twitter
0

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των τριών μαϊμούδων που εκλάπησαν την Παρασκευή από το πάρκο άγριας ζωής Symbio Zoo στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, αφού τελικά επέστρεψαν όλες, αν και όχι ταυτόχρονα.

Το Σάββατο οι υπεύθυνοι του πάρκου προς έκπληξή τους διαπίστωσαν πως έχουν εξαφανιστεί τρεις πυγμαίες μαρμοζέτες (είδος μαϊμούς μικρού μεγέθους) -ο πατέρας Gomez, η μητέρα Sofia και το μωρό τους που δεν έχει ακόμη όνομα και είναι μόλις τεσσάρων εβδομάδων.

Το μωρό βρέθηκε την Κυριακή στο αυτοκίνητο των αδερφών Jesse και Jackson George, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Fairfax Media, δεν κατηγορούνται για την κλοπή αλλά πως το αγόρασαν από κάποιον παράνομα. 

Η μητέρα Sofia, εντοπίστηκε από την αστυνομία και επιστράφηκε αργά το βράδυ της Κυριακής ενώ ο πατέρας Gomez βρέθηκε μπροστά στην πόρτα ενός κτηνιάτρου το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου, όταν επέστρεψε στις εγκαταστάσεις ήταν «ιδιαιτέρως στρεσαρισμένος». Οι υπεύθυνοι έιχαν απευθύνει δημόσια έκκληση απότην πρώτη στιγμή ώστε να βρεθούν οι μαϊμούδες το συντομότερο, καθώς εκτός από το ότι χρειάζονται ειδική διατροφή δεν μπορούν και να επιβιώσουν μόνες τους, αφού σαν είδος είναι πολύ κοινωνικές. 

«Η Sofia, το μωρό και η υπόλοιπη οικογένεια είναι καλά στην υγεία τους. Ο χώρος τους θα παραμείνει κλειστός σήμερα ώστε να πάρουν το χρόνο τους να επαναπροσαρμοστούν και να ηρεμήσουν άλλά και να δεθούν εκ νέου με τον πατέρα Gomez, ενώ θα παρακολουθείται η δυναμική μέσα στην οικογένεια» αναφέρεται σε ανακοίνωση την Τρίτη του Symbio Zoo. 

Τα δύο αδέρφια ομολόγησαν την ενοχή τους για την αγοραπωλησία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα και στα οποία έχει καταγραφεί η επικοινωνία τους με τους λαθρεμπόρους. Φέρονται δε να αγόρασαν τις τρεις μαϊμούδες για περίπου 374 δολάρια. 


Οι οικολόγοι κρούουν τον κώδωνα για το συγκεκριμένο είδος, καθώς παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο εξαφάνισης, καταγράφει μείωση στον πληθυσμό του λόγω του παράνομου εμπορίου με στόχο να γίνεται κατοικίδιο. Επίσης προειδοποιούν πως οι πυγμαίες μαρμοζέτες σπάνια επιβιώνουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας λόγω στρες και συνήθως διακινούνται παράνομα σε μέρη όπως η Κίνα, όπου και συνιστούν για τους πλουσίους ένα πολύ δημοφιλές «αξεσουάρ». 

  

* Με πληροφορίες από Mashable

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM