Βρετανία: Σχέδια κατασκευής οικιστικού έργου με ξενοδοχεία, καταστήματα και 2.215 διαμερίσματα έξω από το Μάντσεστερ

Βρετανία: Σχέδια κατασκευής οικιστικού έργου με ξενοδοχεία, καταστήματα και 2.215 διαμερίσματα έξω από το Μάντσεστερ Facebook Twitter
0

Ο κινεζικός κατασκευαστικός κολοσσός Beijing Construction Engineering Group (BCEG) υπέγραψε συμφωνία με μια βρετανική εταιρία ακινήτων για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου οικιστικού έργου στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρίες.


Η BCEG υπέγραψε συμβόλαιο αξίας 85 εκατ. λιρών (105 εκατ. δολαρίων) με τον βρετανικό όμιλο Scarborough. Η κινεζική εταιρία θα αναλάβει την πρώτη φάση κατασκευής του Μίντλγουντ Λοκς, του μεγαλύτερου οικιστικού έργου στη Βρετανία.


Ο Κέβιν ΜακΚέιμπ, πρόεδρος του Scarborough Group, δήλωσε ότι το έργο, που βρίσκεται στο Σάλφορντ, στα περίχωρα του Μάντσεστερ, καλύπτει μια έκταση 110.000 τετραγωνικών μέτρων και θα κοστίσει 400 εκατ. λίρες (495 εκατ. δολάρια). Περιλαμβάνει 2.215 διαμερίσματα, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων καθώς και εγκαταστάσεις αναψυχής και καταστήματα.


«Είμαστε υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την κατασκευή 571 διαμερισμάτων. Η πρώτη φάση του έργου καλύπτει μια περιοχή 47.000 τετραγωνικών μέτρων. Επιβεβαιώθηκε ότι είμαστε ο προτιμητέος ανάδοχος για όλο το έργο και θα έχουμε ενεργό ρόλο στις επόμενες φάσεις της κατασκευής», δήλωσε ο Τζενγκ Πενγκ, πρόεδρος της BCEG International.


Η BCEG, που απασχολεί 20.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο και έχει παραρτήματα σε 27 χώρες και περιοχές, κατατάσσεται ανάμεσα στους 250 μεγαλύτερους αναδόχους του κόσμου βάσει εσόδων τα τελευταία 23 χρόνια.


Η εταιρία μπήκε στη βρετανική αγορά το 2013 όταν υπέγραψε συμφωνία με βρετανικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής περιοχής γύρω από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα στη χώρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Η Βρετανία προσπαθεί να προσελκύσει κινεζικές επενδύσεις στο πλαίσιο των σχεδίων για αύξηση του διμερούς εμπορίου. Το 2015, το διμερές εμπόριο προϊόντων μεγαξύ Κίνας και Βρετανίας ανήλθε στα 78 δισεκ. δολάρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ