Πώς ένας 8χρονος σωσίας του πλουσιότερου άντρα της Κίνας έχασε τον ύπνο του

Πώς ένας 8χρονος σωσίας του πλουσιότερου άντρα της Κίνας έχασε τον ύπνο του Facebook Twitter
0
Πώς ένας 8χρονος σωσίας του πλουσιότερου άντρα της Κίνας έχασε τον ύπνο του Facebook Twitter

Ένας 8χρονος στη νοτιοανατολική Κίνα καταφέρνει σε καθημερινή βάση να συγκεντρώνει ανθρώπους απ' όλη τη χώρα, απλώς και μόνο επειδή μοιάζει εκπληκτικά με τον Κινέζο μεγιστάνα, Jack Ma. Εδώ και δύο εβδομάδες, περισσότεροι από 50 άνθρωποι τη μέρα ζητούν να δουν τον Fan Xiaoqin, τον λιλιπούτειο σωσία του ιδρυτή του Alibaba. Η ομοιότητα τους είναι τέτοια, που γρήγορα το θέμα έγινε viral στα social media, σε σημείο που, σύμφωνα και με φήμες, ο ίδιος ο επιχειρηματίας φέρεται να δεσμεύθηκε να αναλάβει τα έξοδα εκπαίδευσης του μικρού, μέχρι το Πανεπιστήμιο... 

Η οικογένεια του αγοριού μένει στην επαρχία Jiangxi, μία από τις φτωχότερες και λιγότερο προνομιούχες περιοχές της χώρας: ο πατέρας του μικρού είναι ανάπηρος - το δεξί του πόδι έχει ακρωτηριαστεί-, η μητέρα του πάσχει από πολιομυελίτιδα και η γιαγιά του, στα 80 της πια, πάσχει από Αλτσχάιμερ.   

Ο μικρός άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου ήδη από τις αρχές του 2015, ενώ κάποιοι, από την πρώτη στιγμή έφθαναν στο σπίτι του αγοριού με πρόθεση να του προσφέρουν χρήματα για να πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις ή για να του δώσουν μικρούς ρόλους σε ταινίες και σειρές.

Βέβαια, όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον ιδρυτή του Alibaba, αν υπήρχε ίχνος αλήθειας σ' όλη αυτή τη φημολογία, η εταιρεία εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: "Όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τον Mini Jack Ma δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αστείο. Το να χρηματοδοτοθεί η εκπαίδευση ενός παιδιού είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να υπάρξουν πηγές για τη χρηματοδότηση εκατομμυρίων φτωχών παιδιών". 

Ακόμη και αυτή η τοποθέτηση, όμως, δεν έχει μειώσει το ενδιαφέρον για τον 8χρονο σωσία του μεγιστάνα. Ο μικρός άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον του κόσμου ήδη από τις αρχές του 2015, ενώ κάποιοι, από την πρώτη στιγμή έφθαναν στο σπίτι του αγοριού με πρόθεση να του προσφέρουν χρήματα για να πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις ή για να του δώσουν μικρούς ρόλους σε ταινίες και σειρές. 

Πώς ένας 8χρονος σωσίας του πλουσιότερου άντρα της Κίνας έχασε τον ύπνο του Facebook Twitter

Για την απίστευτη ομοιότητα του γιου της με τον μεγιστάνα των online πωλήσεων μίλησε στο BBC και η μητέρα του μικρού: "Είναι καλό το ότι ο γιος μου μοιάζει στον Jack Ma", εξήγησε η Fan Jiafa, "αλλά δεν θέλω να μπει στη βιομηχανία του κινηματογράφου και να βγάλει χρήματα με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω ο Xiaoqin να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος μια μέρα, αλλά ο μόνος τρόπος γι' αυτό είναι να του εξασφαλιστεί μία καλή εκπαίδευση". 

Την άποψη της οικογένειας σέβονται και οι χρήστες των social media στη χώρα, που θεωρούν τρομακτικές τις πιέσεις που υφίσταται σε καθημερινή βάση ο μικρός, τόσο από διαφημιστικές όσο και από ιδιώτες. Στο Weibo (δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα), οι χρήστες κάνουν λόγο για κανονική κακοποίηση και απόπειρες εκμετάλλευσης του 8χρονου.  Βέβαια, δεν εμφανίζονται όλοι στην πόρτα της οικογένειας με πρόθεση να βγάλουν χρήματα από το παιδάκι που έτυχε να μοιάζει με τον μεγαλοεπιχειρηματία. Για παράδειγμα, ο Zhang Chengliang μπήκε στη διαδικασία να οδηγήσει για περίπου 8 ώρες μόνο και μόνο για να προσφέρει στον 8χρονο και τον μεγαλύτερο αδελφό του τη δυνατότητα να πάνε σχολείο.

Πώς ένας 8χρονος σωσίας του πλουσιότερου άντρα της Κίνας έχασε τον ύπνο του Facebook Twitter

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Chengliang κάνει κάτι τέτοιο, καθώς έχει ήδη βοηθήσει γύρω στα 200 παιδιά κατά τον ίδιο τρόπο. "Μπορώ να προσφέρω τη δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση και στα δύο παιδιά. Όταν είδα τον Mini Jack Ma, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι δεν μεγάλωνε με όσα είχα ανάγκη, μέσα στο σπίτι του δεν υπήρχε ένα γραφείο, ούτε καν φως. Χρειάζεται το κατάλληλο μέρος για να μπορεί να διαβάζει και σ' αυτό μπορώ να τον βοηθήσω", εξήγησε ο Zhang.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 8χρονου λέει πως δεν ξέρει ποιον να εμπιστευθεί και φυσικά φοβάται να αφήσει τους γιους του να φύγουν μακριά. Μόνο μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο η οικογένεια έχει συγκεντρώσει γύρω στα 10.000 γουάν (1500 δολάρια) σε μετρητά, ρούχα, φαγητό και πράγματα για το σπίτι, όμως, τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας ζητούν πλέον τη βοήθεια και την προστασία των τοπικών αρχών, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στο παιδί της.   

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ