Μόνο 6 επέζησαν από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία - 75 επιβάτες είναι νεκροί

Μόνο 6 επέζησαν από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία - 75 επιβάτες είναι νεκροί Facebook Twitter
Ο ποδοσφαιριστής Alan Ruschel μεταφέρεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο μετά τον απεγκλωβισμό του από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που μετέφερε την ομάδα του
0

Οι κολομβιανές αρχές ανακοίνωσαν πως ένας έκτος επιζών, ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Έλιο Ερμίτο Ζαμπιέρ Νέτο, διασώθηκε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στην κεντρική Κολομβία. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως οι νεκροί ανέρχονται σε 76, κάνοντας λόγο για πέντε μόνο επιζώντες. 

Το αεροσκάφος μετέφερε συνολικά 81 ανθρώπους. Ένας από τους επιζώντες πέθανε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από τις αρχές. Μεταξύ των επιζώντων φέρεται να είναι οι ποδοσφαιριστές Alan Ruschel, Danilo και ο τερματοφύλακας Jakson Follmann.

Μόνο 6 επέζησαν από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία - 75 επιβάτες είναι νεκροί Facebook Twitter
Μεταφορά τραυματία από το σημείο της συντριβής
Μόνο 6 επέζησαν από την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία - 75 επιβάτες είναι νεκροί Facebook Twitter

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι επιχειρήσεις διάσωσης στον τόπο της συντριβής διακόπηκαν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης. 


Τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν επιζώντες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν παίχτες της ομάδας που επέβαιναν να μεταφέροντα τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. 

Bίντεο από μεταφορά τραυματία μετά από απεγκλωβισμό του:

Πάντως, η κολομβιανή υπηρεσία διαχείρισης κινδύνων και καταστροφών (UNGRD), δεν απέκλεισε την πιθανότητα να βρεθούν και άλλοι επιζώντες.

Το αεροπλάνο που μετέφερε στην Κολομβία 81 ανθρώπους, ποδοσφαιριστές, μέλη του τεχνικού επιτελείου και της διοίκησης, καθώς επίσης και δημοσιογράφους συνετρίβη κατά την πορεία του προς τον διεθνή αερολιμένα του Μεντεγίν.

Οι αρχές του αεροδρομίου Χοσέ Μαρία Κόρντομπα του Μεντεγίν ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο.

Η ίδια αεροπορική αρχή ανέφερε ότι το αεροσκάφος που προερχόταν από τη Βολιβία μετέφερε 72 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος συνετρίβη στο Σέρο Γκόρντο, κοντά στην πόλη Λα Ουνιόν.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξαν σήμερα οι αρχές της Βραζιλίας. «Εκφράζω την αλληλεγγύη μου αυτή τη θλιβερή στιγμή που η τραγωδία έχει πλήξει δεκάδες βραζιλιάνικες οικογένειες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μικέλ Τεμέρ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM