Μπόκο Χαράμ για Τραμπ: «Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε»

Μπόκο Χαράμ για Τραμπ: «Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε» Facebook Twitter
EPA/JOE RAEDLE
0

Ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου, αντέδρασε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ λέγοντας ότι «ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε».


«Μην αφήσετε να σας εξαπατήσουν άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ ή όλοι εκείνοι του συνασπισμού που μάχονται κατά των αδερφών μας στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν ή οπουδήποτε αλλού», δήλωσε ο Σεκάου σε ένα ηχητικό μήνυμά του, διάρκειας περίπου μίας ώρας, που αναρτήθηκε στο YouTube το βράδυ της Κυριακής.

«Τελειώσαμε με τον (απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ) Ομπάμα, τώρα θα ξεκινήσουμε με τον Τραμπ», πρόσθεσε ο Σεκάου. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Για εμάς ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε», υπογράμμισε.


Η Μπόκο Χαράμ, που τον Μάρτιο του 2015 δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, είναι πιο διχασμένη από ποτέ και αποδυναμωμένη. Το ΙΚ όρισε νέο επκεφαλής της Μπόκο Χαράμ στις αρχές Αυγούστου τον Αμπού Μόσαμπ αλ Μπαρνάουι, γιο του ιδρυτή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μοχάμεντ Γιούσουφ.

Η ομάδα του αλ Μπαρνάουι κατήγγειλε τη δεσποτική στάση του Σεκάου, όπως και τη σφαγή μουσουλμάνων αμάχων στη βορειοανατολική Νιγηρία, επισημαίνοντας ότι προτιμά να επικεντρωθεί σε κρατικούς στόχους και χριστιανούς, αλλά και την επέκταση της τζιχάντ. Στο μήνυμά του, ο Σεκάου δικαιολόγησε τον φόνο όλων των μουσουλμάνων που δέχονται να ζουν σε ένα «λαϊκό και δημοκρατικό κράτος» και που δεν έχουν ενταχθεί στη Μπόκο Χαράμ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ