Il Messaggero: Ο Ρέντσι αφαιρεί τη σημαία της ΕΕ στις εμφανίσεις του και διατηρεί μόνον της Ιταλίας

Il Messaggero: Ο Ρέντσι αφαιρεί τη σημαία της ΕΕ στις εμφανίσεις του και διατηρεί μόνον της Ιταλίας Facebook Twitter
EPA/TIBERIO BARCHIELLI
1

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι φαίνεται πως αποφάσισε να αφαιρέσει την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εμφανίσεις του και να διατηρήσει μόνον εκείνη της Ιταλίας, όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero, επισημαίνοντας πως αυτό συμβαίνει ιδίως σε παρεμβάσεις του μέσω διαδικτύου.

Στο άρθρο της, η εφημερίδα αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι χθες το βράδυ ο Ρέντσι μίλησε μέσω Facebook επιλέγοντας μόνο «σκηνικό» την ιταλική σημαία, αλλά όχι εκείνη της ΕΕ, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.


Σύμφωνα με την Il Messaggero, πρόκειται και για μια έμμεση συνέπεια της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. «Ο Ρέντσι συνέχισε να "ραπίζει" την Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε από τους Ιταλούς να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές της 4ης Δεκεμβρίου, ώστε η Ιταλία να μπορέσει να έχει περισσότερη δύναμη στη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες και να υπερασπιστεί καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα», τονίζει ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Τζεντίλι.


Σε τρεις εβδομάδες οι Ιταλοί πρόκειται να κληθούν να εκφραστούν σχετικά με το δημοψήφισμα το οποίο προτείνει την μείωση των δικαιοδοσιών της Γερουσίας και του αριθμού των γερουσιαστών, την αλλαγή των διαδικασιών για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από το κοινοβούλιο και τον περιορισμό της αρμοδιοτήτων των περιφερειών. Σε περίπτωση έγκρισης των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση Ρέντσι θα ενισχυθεί, αλλά αν υπερισχύσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός μπορεί και να αποφασίσει να παραιτηθεί.


Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς και του Δημοκρατικού Κόμματος είχε αποφασίσει να απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στους Ιταλούς μετά τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, έχοντας πίσω του μόνον τις σημαίες της χώρας του, και όχι εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ