Για πρώτη φορά η Πρώτη Κυρία θα εμφανιστεί στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον

Για πρώτη φορά η Πρώτη Κυρία θα εμφανιστεί στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον Facebook Twitter
2

Η Μισέλ Ομπάμα αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, για πρώτη φορά, σε προεκλογική συγκέντρωση στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό στήριγμα για την υποψήφια των Δημοκρατικών στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, η οποία στοχεύει στο να σαγηνεύσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες ψηφοφόρους.


Πιο δημοφιλής σε σύγκριση με τον σύζυγό της Μπαράκ Ομπάμα, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πολιτικούς παρατηρητές καθώς αποφάσισε να εμπλακεί, οικειοθελώς, στην εκστρατεία για να στηρίξει την Κλίντον.


Η Μισέλ Ομπάμα θα εμφανιστεί στη σκηνή με την Χίλαρι Κλίντον στη Βόρεια Καρολίνα, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης που έχει στόχο να πείσει τους Αμερικανούς να πάνε να ψηφίσουν από τώρα, πριν από την επίσημη ημέρα των εκλογών.


Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση στις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου, καθώς καταγράφεται ήδη ένας σημαντικός αριθμός πρόωρων ψήφων, αυτό θα ήταν ένας παράγοντας που θα βοηθούσε την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και φαβορί των δημοσκοπήσεων, παρότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφεται η τάση της μείωσης της ψαλίδας με τον αντίπαλό της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ.
Η εκδήλωση όπου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους οι δύο Πρώτες Κυρίες – νυν και πρώην – θα γίνει στο Ουίνστον Σάλεμ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.


Η Βόρεια Καρολίνα βρίσκεται μεταξύ των αμερικανικών Πολιτειών όπου το αποτέλεσμα θεωρείται αμφίρροπο και ταυτόχρονα παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη νίκη. Για παράδειγμα ο Μπαράκ Ομπάμα επικράτησε στη Βόρεια Καρολίνα το 2008, ηττήθηκε ωστόσο εκεί το 2012.
Πριν από 8 χρόνια, θα ήταν αδιανόητο να φανταστεί κανείς μια συνάντηση μεταξύ της Μισέλ Ομπάμα και της Χίλαρι Κλίντον. Η εκστρατεία των προκριματικών εκλογών στο Δημοκρατικό Κόμμα του 2008, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο γερουσιαστής από το Ιλινόι και η γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη, ήταν τεταμένη.
Σήμερα ωστόσο οι πληγές δείχνουν να έχουν επουλωθεί και οι δύο κυρίες, που κατάγονται εξίσου από το Σικάγο, έχουν κάτι το κοινό: να υπερασπιστούν τις γυναίκες από τον Ντόναλντ Τραμπ, που είχε μιλήσει για εκείνες με προσβλητικό τρόπο το 2005.
Η Ομπάμα, ένα «όχι και τόσο μυστικό όπλο»
Πριν από δύο εβδομάδες η Μισέλ Ομπάμα, μητέρα δύο εφήβων κοριτσιών, της Σάσα και της Μαλία, είχε δηλώσει ότι ανατρίχιασε από τις δηλώσεις του, σε μια παθιασμένη ομιλία σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους.
Η Μισέλ Ομπάμα, την οποία οι πολυάριθμοι θαυμαστές της θα ήθελαν να δουν να θέτει υποψηφιότητα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2020 ή το 2024, έχει γίνει «το όχι και τόσο μυστικό όπλο μας», παραδέχθηκε πρόσφατα ο Μπράιαν Φάλον, ο εκπρόσωπος τύπου της Χίλαρι Κλίντον.
«Ξεπέρασε τις προσδοκίες μας αναφορικά με τον αριθμό των εκδηλώσεων στις οποίες μπόρεσε και ήθελε να συμμετάσχει» πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος χαρακτήρισε την Αφροαμερικανίδα δικηγόρο «μια πραγματική ροκ σταρ».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Θα τις αδικήσετε αν τις κρίνετε σαν υποκρίτριες. Απλώς είχαν μια μικροδιαφωνία πριν 8 χρόνια για το ποια από τις δυο θα εγκατασταθεί πρώτη στο Λευκό Οίκο. Τώρα που το αυτό πλέον δεν αποτελεί ζήτημα, δεν υπάρχει τίποτε που να τις χωρίζει.Πάντως καλό είναι να μην ξεχνάμε πως τους λογαριασμούς της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Τραμπ τους πληρώνει από την τσέπη του. Κάτι που καθόλου δεν γουστάρουν, αυτοί που πληρώνουν της Χίλαρι οι οποίοι είναι οι ίδιοι που πλήρωναν και του Ομπάμα.
Ε καλα τωρα μια χαρα μαζι, επισης περα απο τι ηταν αντιπαλοι οπως ειπατε το 2008 ποσο ηλιθιο φαινεται να βγαινουν οι γυναικες πολιτικοι και αντι να λενε κατι σωστο ενα επιχειρημα τασονται υπερ του φεμινστικου κινηματος για να παρουν ευκολες ψηφους αν δειτε πολλα βιντεο οταν ρωτουν και οχι μονο γυναικες λενε οτι θα την ψηφισουν μονο και μονο επειδη ειναι γυναικα(πχ οι γυναικες για αυτον τον λογο ενω πολλοι αντρες με το επιχειρημα οτι αφου ειχαν τον 1ο αφροαμερικανο ας εχουμε και την 1η γυναικα)