ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΗΠΑ: 38χρονος σκότωσε δύο ανθρώπους και ανέβασε βίντεο στο Facebook - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

ΗΠΑ: 38χρονος σκότωσε δύο ανθρώπους και ανέβασε βίντεο στο Facebook - Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του Facebook Twitter
0

Οι αστυνομικές αρχές της πολιτείας Οκλαχόμα των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός 38χρονου άντρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για διπλή δολοφονία και για επίθεση σε αστυνομικούς την οποία κατέγραψε σε βίντεο και έπειτα την ανέβασε στο Facebook.

Ο Μάικλ Βανς, όπως είναι το όνομά του, ανέβασε το βράδυ της περασμένης Κυριακής δύο βίντεο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, τα οποία είχε καταγράψει με το κινητό του μετά την ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς.

Ο δράστης φέρεται να διέφυγε με ένα περιπολικό και στη συνέχεια να σκότωσε δύο συγγενείς του, σχεδόν αποκεφαλίζοντας τον έναν από αυτούς.

Σε ένα από τα δύο βίντεο, ο δράστης ανέφερε ότι σκοπεύει να κυνηγήσει πολλά ακόμα άτομα που σχετίζονται με μια δικαστική υπόθεση εναντίον του.

«Αυτό που σας δείχνω είναι αληθινό», λέει κατά τη διάρκεια του βίντεο ο Βανς, ο οποίος διακρίνεται να φοράει μία ματωμένη μπλούζα και βρίσκεται, πιθανόν, στο εσωτερικό του κλεμμένου περιπολικού.

«Αν θέλετε να δείτε τι θα συμβεί στη συνέχεια, μείνετε συντονισμένοι στα δελτία ειδήσεων». Προειδοποίησε επίσης ότι τα «πράγματα πρόκειται να γίνουν πολύ άσχημα».

Σε ένα άλλο βίντεο, ο δράστης φαίνεται να κρατάει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η αιματοχυσία ξεκίνησε την Κυριακή το βράδυ, αφότου δύο αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για πυροβολισμούς σε κατοικία λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Οκλαχόμα.

Και οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των πυροβολισμών όπως διευκρινίζουν οι τοπικές αρχές.

Ο ύποπτος αργότερα φέρεται πως πυροβόλησε μια γυναίκα και έναν άντρα με σκοπό να τους κλέψει τα οχήματά τους.

Ο Βανς είχε πρόσφατα αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές της Οκλαχόμα, όπου κρατούνταν για τις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ένα 15χρονο κορίτσι.

Η αστυνομία ανέφερε ακόμη ότι ο Βανς έχει μία μεταδοτική ασθένεια, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. 

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM