Μισισίπι: Λευκοί σπουδαστές πέρασαν θηλιά σε μαύρο συμφοιτητή τους

Μισισίπι: Λευκοί σπουδαστές πέρασαν θηλιά σε μαύρο συμφοιτητή τους Facebook Twitter
0

Η αστυνομία του Μισισίπι διερευνά καταγγελίες ότι λευκοί σπουδαστές πέρασαν θηλιά στο λαιμό μαύρου ποδοσφαιριστή σε γυμνάσιο της περιοχής.  Η καταγγελία έγινε από την Εθνική Ένωση  για τα δικαιώματα των αφροαμερικανών (NAACP) τη Δευτέρα.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στις 13 Οκτωβρίου στο Stone High School, στο Wiggins, νότια του Μισισίπι και να συμμετείχαν σε αυτό μέχρι και τέσσερις λευκοί ποδοσφαιριστές, στη διάρκεια του ημιχρόνου ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ο παίκτης, ένας δευτεροετής φοιτητής στο σχολείο που δεν έχει ονομαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε στο παιχνίδι  μετά το περιστατικό.

Ο Πρόεδρος της NAACP στην περιοχή Derrick Johnson ζήτησε έρευνα για εγκλήματα μίσους, τονίζοντας μαζί με τους γονείς του μαθητή σε συνέντευξη Τύπου, ότι «δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό αυτό το είδος συμπεριφοράς».

"Είμαστε στο 2016, όχι στο 1916. Αυτή είναι τώρα η Αμερική και αυτό είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και να αισθάνονται ασφαλή στο περιβάλλον του", τόνισε επίσης.

Ο κ Τζόνσον είπε επίσης ότι νωρίτερα φέτος λευκοί μαθητές εμφανίστηκαν με την ομόσπονδη σημαία – η οποία θεωρείται από πολλούς ως ένα ρατσιστικό σύμβολο – να εξέχει από τα οχήματά τους.

Το σχολείο έχει περίπου 800 μαθητές, εκ των οποίων το ένα τέταρτο είναι μαύροι.

Το Μισισίπι έχει και μια «βαριά» ιστορία φυλετικών διαιρέσεων και συχνά ρατσιστικές συμπεριφορές. Το 2014 κάποιοι φοιτητές στο πανεπιστήμιο της περιοχής είχαν περάσει μία θηλιά στο άγαλμα του Τζέιμς Μέρεντιθ, ο οποίος το 1962 έγινε ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός φοιτητής που έγινε δεκτός από το ίδρυμα, καταργώντας το φυλετικό διαχωρισμό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM