Ο ΟΗΕ καταγγέλλει κτηνωδίες από το Ισλαμικό Κράτος γύρω από τη Μοσούλη

Ο ΟΗΕ καταγγέλλει κτηνωδίες από το Ισλαμικό Κράτος γύρω από τη Μοσούλη Facebook Twitter
0

Το γραφείο του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή του προκαταρκτικές εκθέσεις σχετικά με τον αριθμό των δολοφονιών δια χειρός Ισλαμικού Κράτους την περασμένη εβδομάδα όπως επίσης και πληροφορίες που ενισχύουν την άποψη πως οι μαχητές χρησιμοποίησαν πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες.

Στις 20 Οκτωβρίου οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν στο χωριό Tuloul Naser τα πτώματα 70 πολιτών τα οποία έφεραν τραύματα από σφαίρες, ενώ την Κυριακή 50 πρώην αστυνομικοί φέρονται να σκοτώθηκαν έξω από τη Μοσούλη, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο πλαίσιο καθιερωμένης ενημέρωσης στη Γενεύη.

Ο Rupert Colville σχολίασε πως οι εκθέσεις, χρησιμοποιώντας μια πληθώρα πηγών από το παρελθόν, ήταν δύσκολο να επιβεβαιωθούν, οπότε πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικές και όχι οριστικές.

Σε μία από αυτές, αναφέρεται πως στο χωριό Safina, περίπου 30 μίλια νότια της Μοσούλης, 15 πολίτες σκοτώθηκαν και τα πτώματά τους πετάχθηκαν στο ποτάμι σε μια προσπάθεια να σπείρουν τον φόβο και έξι άνδρες, ενδεχομένως συγγενείς ενός γενάρχη που μάχεται κατά του ΙΚ, δέθηκαν σε ένα όχημα και στη συνέχεια τους έσυραν γύρω στο χωριό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν επίσης αναφορές πως τζιχαντιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις γυναίκες και τρία κορίτσια, τραυματίζοντας επίσης τέσσερα παιδιά που ήταν πίσω τους κατά τη διάρκεια μιας αναγκαστικής μετεγκατάστασης επειδή ένα από τα παιδιά είχε μία αναπηρία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για την ανακατάληψη του προπυργίου των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

* Mε πληροφορίες από Guardian

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM