Αϊτή: 174 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή στα βόρεια της χώρας

Αϊτή: 174 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή στα βόρεια της χώρας Facebook Twitter
0

H μεγάλη πλειοψηφία των κρατουμένων μιας φυλακής στην βόρεια Αϊτή απέδρασε σήμερα, αφού σκότωσαν έναν φρουρό και έκλεψαν όπλα σύμφωνα με τις αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των 174 δραπετών, έχοντας την υποστήριξη των κυανόκρανων των Ηνωμένων Εθνών.

Η αστυνομία έστησε σημεία ελέγχου σε δρόμους κοντά στην φυλακή Αρκαέ, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Πορτ ο Πρενς και έχει συλλάβει αρκετούς ανθρώπους που δεν έφεραν μαζί τους δελτία ταυτότητας, ανέφερε ένας μάρτυρας στο πρακτορείο Reuters. Οι 266 τρόφιμοι της φυλακής δεν φορούσαν στολές.

Έντεκα κρατούμενοι συνελήφθησαν κατά την απόπειρα απόδρασης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Οι τρόφιμοι εισέβαλαν σε ένα χώρο που χρησιμοποιούσαν οι φρουροί των φυλακών, κλέβοντας οπλισμό, ενώ ένας φρουρός σκοτώθηκε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αϊτής δήλωσε πως ένας τρόφιμος σκοτώθηκε όταν έπεσε από τοίχο, χτυπώντας το κεφάλι του κατά την απόπειρα απόδρασης.

«Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά το περιστατικό» δήλωσε στο Reuters ο υπουργός. «Τρεις κρατούμενοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας υπέκυψε στα τραύματα του», πρόσθεσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ