Επιβολή κυρώσεων στη Συρία για τη χρήση χημικών ζητά η Γαλλία

Επιβολή κυρώσεων στη Συρία για τη χρήση χημικών ζητά η Γαλλία Facebook Twitter
1

Την καταδίκη της χρήσης χημικών και την επιβολή κυρώσεων σε όσους τα χρησιμοποιούν ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό.

Σε μια έκθεσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, οι εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με χημικά στην κοινότητα Κμένας, της επαρχίας Ιντλίμπ, στις 16 Μαρτίου 2015.

Σύμφωνα με αυτήν την ερευνητική επιτροπή (Joint Investigative Mechanism ή JIM), επρόκειτο για την τρίτη επίθεση με χημικά από το 2014.

Προηγουμένως, η JIM είχε κατηγορήσει τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για χρήση χημικών στη βόρεια Συρία, τον Αύγουστο του 2015.

«Ο συριακός στρατός όπως και το Νταές (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) χρησιμοποίησαν χημικά όπλα σε βάρος πολιτών τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις. Πρόκειται για απάνθρωπες και απαράδεκτες ενέργειες» ανέφερε ο Ερό σε ανακοίνωσή του, ζητώντας την επιβολή κυρώσεων. «Η Γαλλία δεν θα αποδεχτεί (...) να μείνει ατιμώρητη η χρήση χημικών όπλων στη Συρία», συνέχισε καλώντας «όλους τους εταίρους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η Ουάσινγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν ζητήσει και στο παρελθόν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Όμως η Ρωσία, στενός σύμμαχος της Δαμασκού, αμφισβητεί τα συμπεράσματα της JIM θεωρώντας ότι δεν παρουσιάστηκαν πειστικές αποδείξεις ώστε να επιβληθούν κυρώσεις.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια