Λονδίνο: Εκκένωση στο αεροδρόμιο Σίτι - Αναφορές για συμβάν με χημικά

Λονδίνο: Εκκένωση στο αεροδρόμιο Σίτι - Αναφορές για συμβάν με χημικά Facebook Twitter
0

Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου, όπου αναφέρθηκε ένα επεισόδιο που οφείλεται σε κάποια χημική ουσία.  Το Reuters κάνει λόγο για προβλήματα έπειτα από μια «χημική πυρκαγιά», σύμφωνα με το κέντρο άμεσης βοήθειας της πρωτεύουσας της Βρετανίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) καθώς υπήρξαν αναφορές περί ενός «χημικού συμβάντος» στο αεροδρόμιο.


Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι κλήθηκε επίσης στο Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου λίγο μετά τις 16:00.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση του αεροδρομίου, στους επιβάτες έγινε έκκληση να απομακρυνθούν από το τερματικό όταν ήχησε συναγερμός για φωτιά. Οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις ακυρώθηκαν, ενώ πολλές εισερχόμενες πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια.


Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, ερωτηθείσα εάν το συμβάν μπορεί να αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια, απάντησε πως τα αίτια είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε πάντως ότι την αντιμετώπιση του συμβάντος ανέλαβαν οι πυροσβέστες.

Η υπηρεσία άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι προσέφερε φροντίδες σε 26 πρόσωπα με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Λονδίνο: Εκκένωση στο αεροδρόμιο Σίτι - Αναφορές για συμβάν με χημικά Facebook Twitter

«Τα πληρώματα των ασθενοφόρων και η Ομάδα Αντιμετώπισης Περιοχών Υψηλού Κινδύνου αντιμετωπίζουν το συμβάν στο Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου», ανέφερε το κέντρο άμεσης βοήθειας του Λονδίνου. «Προσφέραμε φροντίδες σε 26 πρόσωπα (...) Διακομίσαμε δύο ασθενείς σε νοσοκομείο», προστίθεται στην ανακοίνωση του κέντρου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι αρχές προχώρησαν σε εκκένωση του αεροδρομίου για παν ενδεχόμενο καθώς το Λονδίνο παραμένει σε υψηλό συναγερμό μετά την απειλή για βόμβα στο μετρό της πόλης, μόλις πριν ένα 24ωρο. 

Λονδίνο: Εκκένωση στο αεροδρόμιο Σίτι - Αναφορές για συμβάν με χημικά Facebook Twitter

Εκατοντάδες επιβάτες και μέλη του προσωπικού, συνολικά περίπου 500 άτομα σύμφωνα με το BBC, έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν άμεσα τους χώρους του αεροδρομίου μετά τις αναφορές από πολλά άτομα πως δεν αισθάνονταν καλά. 

Όλες οι πτήσεις διακόπηκαν προσωρινά και πολλά αεροπλάνα με αναχώρηση από προορισμούς όπως η Φρανκφούρτη, το Άμστερνταμ, το Μπέλφαστ και το Παρίσι άλλαξαν προορισμό και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια. 

UPDATE: Λίγο μετά τις 21:15 (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε πως το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου είναι ασφαλές μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας . «Δύο πλήρεις έλεγχοι του κτιρίου του (τερματικού σταθμού) του αεροδρομίου διεξήχθησαν από κοινού από πυροσβέστες και αστυνομικούς με προστατευτικό εξοπλισμό», εξήγησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. «Δεν βρέθηκε καμιά ένδειξη πάνω από το φυσιολογικό και το κτίριο εξαερίστηκε, ερευνήθηκε και κηρύχθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM