ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Μόσχα κάλεσε τον Βέλγο πρέσβη στο υπ. Εξωτερικών για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι

Η Μόσχα κάλεσε τον Βέλγο πρέσβη στο υπ. Εξωτερικών για τους βομβαρδισμούς στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Ο πρεσβευτής του Βελγίου στη Μόσχα Άλεξ φαν Μίουεν εκλήθη σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στο τελευταίο μέχρι στιγμής επεισόδιο στη διπλωματική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών μετά τις κατηγορίες της Μόσχας για τους φονικούς βελγικούς βομβαρδισμούς στη Συρία.

 

Ο πρεσβευτής ενημερώθηκε για την «αμηχανία» της Μόσχας «μπροστά στην επίμονη άρνηση του Βελγίου να παραδεχθεί» την εμπλοκή της Πολεμικής Αεροπορίας του σε μια επίθεση στην περιοχή του Χαλεπιού στις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

 

Σύμφωνα με τη Μόσχα, η επίθεση αυτή στη Χάσακε κατέστρεψε δύο σπίτια και προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη μεταξύ των αμάχων.

 

Χθες Πέμπτη οι Βρυξέλλες είχαν ζητήσει από τη Μόσχα να αποσύρει τις «αβάσιμες» κατηγορίες της.

 

Οι Βρυξέλλες διαψεύδουν ότι διεξήγαγαν αυτή την επίθεση και δηλώνουν ότι στον χάρτη που παρουσιάζεται από τη Μόσχα ως απόδειξη, και ο οποίος φέρεται να περιλαμβάνει το σχέδιο πτήσης των βελγικών αεροσκαφών, δεν εμφανίζεται κανένας από τους αριθμούς αναγνώρισης των αεροσκαφών της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βέλγιο Αλεξάντερ Τοκόβιν εκλήθη χθες στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, με τον Βέλγο υπουργό Ντιντιέ Ρέιντερς να χαρακτηρίζει «απογοητευτική» τη συνάντηση.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM