Το «Russia Today» καταγγέλλει το «πάγωμα» όλων των τραπεζικών του λογαριασμών στη Μ.Βρετανία

Το «Russia Today» καταγγέλλει το «πάγωμα» όλων των τραπεζικών του λογαριασμών στη Μ.Βρετανία Facebook Twitter
0

Η αρχισυντάκτης του «Russia Today» Margarita Simonyan κατήγγειλε μέσω Twitter το «πάγωμα» όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ρωσικού πρακτορείου στη Μεγάλη Βρετανία, σε μία κίνηση που σύμφωνα με τη Guardian έγινε υπό τις ευλογίες της βρετανικής κυβέρνησης.

Σε tweet που ανέβασε στη ρωσική γλώσσα η Simonyan τονίζει ότι όλοι οι λογαριασμοί έχουν «παγώσει» και πως η απόφαση είναι οριστική, προσθέτοντας με σαρκαστικό ύφος: «Ζήτω η ελευθερία του λόγου».

Το δίκτυο έλαβε μία επιστολή από την τράπεζα «NatWest», θυγατρική της Royal Bank of Scotland, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζα δεν είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες της στο RT.

Σύμφωνα μάλιστα με τη Simonyan, η επιστολή ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση είναι οριστική και δεν πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση.

Όπως γράφει η Guardian, μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν πίσω από τη μονομερή ενέργεια της τράπεζας βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση, ωστόσο όταν η εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τα υπουργείο Εξωτερικών αυτό ήταν ενήμερο για το θέμα που έχει ανακύψει.

Η συγκεκριμένη ενέργεια- αν επιβεβαιωθεί- αναμένεται δυσκολέψει ως και να προκαλέσει τη διακοπή της λειτουργίας του δικτύου.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ΗΠΑ και Βρετανία δήλωσαν ότι προσανατολίζονται στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας ως αντίποινα στους βομβαρδισμούς αμάχων από ρωσικά μαχητικά στο Χαλέπι.

Προς το παρόν, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως το πάγωμα των καταθέσεων του ρωσικού πρακτορείου που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο συγκαταλέγεται στις κινήσεις αυτές.

Με στοιχεία από Guardian και BBC

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ