Απεργία της ΓΣΕΕ

Spiegel: Ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας των ΗΠΑ αναμένει το Βερολίνο, αν εκλεγεί ο Τραμπ

Spiegel: Ραγδαία επιδείνωση της οικονομίας των ΗΠΑ αναμένει το Βερολίνο, αν εκλεγεί ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας εκτιμά ότι η ενδεχόμενη άσκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού “Der Spiegel,” που επικαλείται εσωτερικό υπόμνημα του υπουργείου.

Το αναφερόμενο υπουργείο αναμένει “μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ, μείωση των θέσεων εργασίας στην αμερικανική οικονομία, αλλά και αύξηση του ποσοστού της ανεργίας,” στην περίπτωση που ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, υλοποιήσει τις οικονομικές εξαγγελίες του.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, έχει υποσχεθεί μείωση της φορολογίας οικονομικού ύψους 4,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ επιδιώκει την αλλαγή του τρόπου δράσης της αμερικανικής κυβέρνησης, ως προς την επαναδιαπραγμάτευση διεθνών εμπορικών συμφωνιών.

Παράλληλα, τονίζει ότι το οικονομικό του πρόγραμμα θα παράξει ετήσια οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 3,5% και θα δημιουργήσει 25 εκατ. νέες θέσεις εργασίας μέσα σε μια δεκαετία.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι οικονομολόγοι στις ΗΠΑ, που αμφισβητούν τη δυνατότητα ρεαλιστικής εφαρμογής κι αποτελεσματικότητας του οικονομικού προγράμματος του Τραμπ.

1

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ