Συρία: Τα ΗΕ συστήνουν επιτροπή έρευνας για τον βομβαρδισμό της αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας

Συρία: Τα ΗΕ συστήνουν επιτροπή έρευνας για τον βομβαρδισμό της αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής βοήθειας Facebook Twitter
0

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν ανακοίνωσε σήμερα πως θα συστήσει μια εσωτερική επιτροπή των ΗΕ, η οποία θα διερευνήσει την αιματηρή επίθεση μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία και κάλεσε όλα τα μέρη να συνεργαστούν πλήρως.


"Η επιτροπή έρευνας θα εξακριβώσει τα γεγονότα του περιστατικού και θα παραδώσει το πόρισμα της στον Γενικό Γραμματέα με την ολοκλήρωση της εργασίας της. Ο Γ.Γ θα εξετάσει το πόρισμα της επιτροπής και θα αποφασίσει για τα περαιτέρω βήματα που θα λάβει", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΗΕ Στεφάν Ντουρατζίτς με ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 18 από 31 φορτηγά σε αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ και της SARC μαζί με μια αποθήκη της SARC στην Όρουμ αλ-Κούμπρα, δυτικά του Χαλεπίου, επλήγησαν τη περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών. Στην ανακοίνωση της SARC αναφέρεται πως από τον "βομβαρδισμό" σκοτώθηκε ο επικεφαλής της SARC στην Όρουμ αλ-Κούμπρα Όμαρ Μπάρακατ, καθώς και οδηγοί φορτηγών και άλλοι εργαζόμενοι, με τον συνολικό αριθμό των άμαχων νεκρών να είναι τουλάχιστον 20. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σχετικά με το συμβάν πως ούτε η ρωσική ούτε η συριακή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησαν την αεροπορική επιδρομή που έπληξε την ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ