Βρετανία: "Πολύ μακριά το Brexit" λέει το 67% των πολιτών- Αρκετοί θεωρούν πως δεν θα συμβεί ποτέ

Βρετανία: "Πολύ μακριά το Brexit" λέει το 67% των πολιτών- Αρκετοί θεωρούν πως δεν θα συμβεί ποτέ Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Μόλις το 16% των Βρετανών θεωρεί σωστή τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ άλλο ένα 16% πιστεύει ότι η διαδικασία της αποχώρησης δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα The Times.


Ενώ οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει –καθώς η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας– μόνο το 16% των Βρετανών θεωρεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Μέι ενεργεί με τον σωστό τρόπο στο θέμα αυτό.

Οι μισοί Βρετανοί (ποσοστό 50%) κρίνουν λανθασμένες τις ενέργειες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.658 προσώπων.


Εξάλλου, όταν ρωτήθηκαν για την πιθανότητα να αποχωρήσει κάποια στιγμή η Βρετανία από την ΕΕ, σχεδόν επτά στους δέκα (ποσοστό 67%) είπαν ότι κάποτε θα γίνει αυτό αλλά το 16% είναι πεπεισμένο ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.


Η Τερέζα Μέι, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, θεωρείται ικανή ηγέτιδα από το 46% των ερωτηθέντων (το 22% πιστεύει το αντίθετο). Πάνω από τους μισούς (52%) κρίνουν ότι στέκει στο ύψος των περιστάσεων. Από την άλλη, μόνο το 29% πιστεύει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον κάνει καλή δουλειά. Μέχρι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit ο Τζόνσον ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Βρετανία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ